V okviru Rektorske konference RS podpisan dogovor o sodelovanju na področju krepitve prepoznavnosti slovenskega visokošolskega in raziskovalnega prostora

Nov. 30, 2018

Danes je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekalo peto zasedanje Rektorske konference Republike Slovenij (RK RS) pod predsedovanjem Univerze v Novi Gorici.

Po končanem rednem zasedanju konference so rektorju slovenskih univerz prof. dr. Danilo Zavrtanik (Univerza v Novi Gorici, predsednik RK RS), prof. dr. Zdravko Kačič (Univerza v Mariboru, podpredsednik RS RS), prof. dr. Igor Papič (Univerza v Ljubljani) in prof. dr. Dragan Marušič (Univerza na Primorskem) podpisali dogovor o sodelovanju v nacionalni pobudi Study in Slovenia (SIS).

S podpisom dogovora se bo okrepilo sodelovanja med Centerom Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja CMEPIUS, ki v sodelovanju in s podporo Ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport (MIZŠ) koordinira nacionalno pobudo Study in Slovenia in članicami Rektorske konference Republike Slovenije (RK RS) za skupen in kakovosten nastop v aktivnostih, ki promovirajo kakovost slovenskega visokošolskega prostora

“Tujim študentom omogoča, da na eni spletni strani Study in Slovenia prejmejo vse informacije o vstopu v Slovenijo, kaj slovenski visokošolski sistem oz. institucije ponujajo in hkrati na kakšen način lahko pridejo do teh institucij,” je v izjavi po podpisu sporazuma povedala Petra Bevek, vodja sektorja v Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja CMEPIUS.

“Pri danes podpisanem sporazumu gre predvsem za skupno iskanje študentov pri promociji slovenskega visokošolskega prostora in ne posameznih univerz, kot smo to počeli doslej. To je en velik korak naprej,” pa je današnji podpis sporazuma komentiral predsedujoči rektorski konferenci prof. dr. Danilo Zavrtanik.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Redno zasedanje Rektorske konference Republike Slovenije.
Od leve proti desni: prof. dr. Dragan Marušič (UP), prof. dr. Zdravko Kačič (UM, podpredsednik RK RS), prof. dr. Danilo Zavrtanik (UNG, predsednik RK RS) in prof. dr. Igor Papič (UL).
Od leve proti desni: prof. dr. Dragan Marušič (UP), prof. dr. Zdravko Kačič (UM, podpredsednik RK RS), prof. dr. Danilo Zavrtanik (UNG, predsednik RK RS) in prof. dr. Igor Papič (UL).