Karierni center

Aktualni dogodki

Karierni center UNG organizira razna predavanja, delavnice in dogodke na temo zaposlovanja in načrtovanja kariere. Obveščamo in vabimo pa tudi na dogodke, ki jih organizirajo drugi in pripomorejo k pridobivanju posameznikovih kompetenc ter krepitvi veščin iskanja zaposlitve.

42. Business Meetups Nova Gorica v organizaciji Primorskega tehnološkega parka

Dogodek bo potekal 21.9.2017, s pričetkom ob 19. uri v lokalu Gallus Beer Bar v centru Nove Gorice.

Tokrat z nami Mic Melanšek iz Malih junakov. Male junake zagotovo vsi poznate. Pod blagovno znamko najdemo personalizirane otroške knjige, ki so zajele Slovenijo, nas navdušile z njihovo barvito ilustracijo, besedili in osebno noto. Zgodbe so nastale s pomočjo avtorjev Dese Muck, Ferija Lainščka, Žige X Gombača in drugih. Kupci knjig si lahko sami izberejo ime in videz glavnega junaka. Prva knjiga je nastala leta 2013. Otroke je zabavno poučila o pomenu umivanja rok. Danes je število zgodb, ki jih naročnik lahko personalizira, pester. Knjige Malih junakov bere že več kot 30 tisoč otrok, tudi v tujini. Mali junaki so vstopili na nemški, avstrijski, švicarski in italijanski trg. Želijo si utrditi svoj položaj v evropski literaturi. Samo na nemškem trgu prodajo 300 do 500 knjig dnevno.

Moderator dogodka: Rok Gulič, OLLO Audio tools in start-up mentor.

18.30 – 19.00 predstavitev gosta ter
podjetniških priložnosti v Primorskem tehnološkem parku
19.00 – 20.00 pogovor z gostom
20.00 – 20.30 vprašanja in odprta diskusija

Business Meetups Nova Gorica so promocijsko motivacijski dogodki, ki se redno izvajajo v novogoriškem lokalu Gallus Beer bar z namenom identifikacije novih poslovnih idej in zagona novih podjetij s potencialom hitre rasti. Business Meetups gostije uspešne podjetnike in podjetnice, s katerimi predstavlja najsodobnejše teme iz start-up podjetništva, omogoča izmenjavo dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanje novih poslovnih vezi ter novih poslovnih priložnosti.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dogodek se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji.

Lepo vabljeni!


41. Business Meetups Nova Gorica v organizaciji Primorskega tehnološkega parka

41. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal 24.8.2017 s pričetkom ob 19. uri v lokalu Gallus Beer Bar v centru Nove Gorice.

Z nami Jernej Pangeršič, ki je pri zelo mladih, 22-ih letih prevzel vodenje podjetniškega inkubatorja Katapult iz Trbovelj, ki je v letu 2016 nastal na pobudo domačega podjetja Dewesoft in tako postal najmlajši direktor z misijo spodbujanja podjetništva v zasavski regiji in Sloveniji.

Jernej se je po intenzivnem programu socialnega podjetništva na ameriški univerzi Watson in odličnim ponudbami za službo v ZDA, odločil za vrnitev domov. Vabljeni, da prisluhnete njegovi odlični karierni poti in mladostnemu zagonu za dvig zaposljivosti in podjetnosti.

Moderator dogodka: Rok Gulič, OLLO Audio tools in start-up mentor.

18.30 – 19.00 predstavitev gosta ter podjetniških priložnosti v PTP
19.00 – 20.00 pogovor z gostom
20.00 – 20.30 vprašanja in odprta diskusija

Lepo vabljeni!


Jubilejni 40. Business Meetups Nova Gorica v organizaciji Primorskega tehnološkega parka

Z nami bo Georgije Bosiger iz uspešnega podjetja Elaphe, ki nam bo zaupal, kako razvijati tehnološko zahtevne izdelke za svetovni trg. Elaphe je svetovno znani proizvajalec elektronskih pogonov na svetu in šteje kar 80 zaposlenih. Elaphe se lahko pohvali s številnimi dosežki: patentirana tehnologija z največjim navorom glede na velikost in težo motorja za električna vozila / razvitih že preko 15 elektro motorjev, vgrajenih v 20 različnih električnih vozil / prejemniki številnih uglednih nagrad kot so: Naj podjetniška ideja, Mladi manager leta 2016, Zlata Nit 2016 in European Venture Contest 2010 in 2014.
Več o podjetju: www.elaphe-ev.com

Vidimo se 22.6.2017 s pričetkom ob 19. uri v lokalu Gallus Beer Bar v centru Nove Gorice.
18.30 – 19.00 predstavitev gosta ter podjetniških priložnosti v Primorskem tehnološkem parku

Moderator dogodka: Rok Gulič, OLLO Audio tools in start-up mentor.
19.00 – 20.00 pogovor z gostom
20.00 – 20.30 vprašanja in odprta diskusija

Lepo vabljeni!


39. Business Meetups Nova Gorica v organizaciji Primorskega tehnološkega parka

Z nami bo Aljaž Andrejaš , direktor in soustanovitelj slovensko-ameriškega start-upa Reveel. Podjetje je razvilo aplikacijo za prepoznavanje predmetov znotraj video ali tiskanih vsebin.

Vidimo se 25.5.2017 ob 19.00 uri v lokalu Gallus Beer Bar v Novi Gorici.
Dogodek bo moderiral Rok Gulič.
Vstopnine ni. Po klepetu z gostom sledi čas za vprašanja in diskusijo ter prijetno druženje.

Lepo vabljeni!


38. Business Meetups Nova Gorica v organizaciji Primorskega tehnološkega parka

Z nami bo Peter Brenko iz ekipe Shopamine, ki ustvarjajo ''slovenski Shopfy’'.
Z gostom se bomo pogovarjali o tem, kako naj se podjetje pripravi na izdelavo spletne strani in spletne trgovine. Odgovorili bomo na vprašanja, ki se pojavljajo v okviru spletnega trgovanja ter opozorili na najpogostejše pasti.

Vidimo se 20.4.2017 ob 19.00 uri v lokalu Gallus Beer Bar v Novi Gorici.
Dogodek bo moderiral Rok Gulič.
Vstopnine ni. Po klepetu z gostom sledi čas za vprašanja in diskusijo ter prijetno druženje.

18.30 – 19.00 predstavitev Petra Brenka, Shopamine & podjetniških priložnosti v Primorskem tehnološkem parku
19.00 – 20.00 pogovor z gostoma
20.00 – 20.30 vprašanja in odprta diskusija

Lepo vabljeni!


37. Business Meetups Nova Gorica v organizaciji Primorskega tehnološkega parka

Tokrat z nami dva gosta, Davorin Furlan in Tomaž Pegan iz podjetja Mag Lev Audio. Podjetje je s prvim lebdečim gramofonom na svetu poželo velikanski uspeh na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Gosta nam bosta zaupala, kakšni koraki sledijo po takšnem uspehu. Vidimo se 23.3.2017 ob 18.30 uri v lokalu Gallus Beer Bar v Novi Gorici.

Dogodek bo moderiral Rok Gulič. Vstopnine ni. Po klepetu z gostom sledi čas za vprašanja in diskusijo ter prijetno druženje.

18.30 – 19.00 predstavitev podjetja Mag Lev Audio & podjetniških priložnosti v Primorskem tehnološkem parku
19.00 – 20.00 pogovor z gostoma
20.00 – 20.30 vprašanja in odprta diskusija

Lepo vabljeni!


Odprte prijave za mlade iskalce zaposlitve iz Goriške in Obalno-kraške regije

Pridruži se, izboljšaj svoje kompetence in se zaposli v lokalnem okolju!

Si mlad/-a od 15 do 29 let? Iščeš zaposlitev? Zaključuješ šolanje? Bi se rad/-a zaposlil/-a v svojem lokalnem okolju? Pridruži se nam! Pomagali ti bomo do ustrezne zaposlitve.

Mladi, ki vstopajo na trg dela, se pogosto srečujejo z ovirami pri iskanju (prve) zaposlitve. Ovire se največkrat kažejo v pomanjkanju delovnih izkušenj in praktičnih znanj. S projektom 'Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela’ mladim pomagamo premagovati omenjene ovire. Novost modela je trofazno ciljno usmerjeno usposabljanje, ki mlade iskalce zaposlitve povezuje s potencialnimi delodajalci v regiji.

Usposabljanja bodo vodili strokovni delavci izbranih področji ter mladim predali teoretična in praktična znanja, ki jih delodajalci navajajo, kot potrebna za zaposlitev v njihovem podjetju. Osvojena znanja in veščine bodo nato preizkusili v praksi – pri potencialnih delodajalcih, kjer bodo pod vodstvom mentorja spoznavali delovno mesto z možnostjo zaposlitve.

Brezplačna usposabljanja bodo potekala v treh sklopih:

Uvodna usposabljanja (Predavanja in delavnice na katerih bodo udeleženci pridobivali začetna znanja, potrebna za vključevanje v naslednji dve fazi usposabljanja, ki sta praktično naravnani); Praktično delo pri mladinskih in drugih organizacijah (Udeleženci bodo pridobljena znanja iz prve faze uporabili v praksi. V mladinskih in drugih organizacijah bodo z aktivnim sodelovanjem pri izvedbi konkretnih projektov krepili kompetence kot je timsko delo, samoiniciativnost, prilagodljivost, odgovornost – kompetence, ki so dobrodošle na vsakem delovnem mestu.); Usposabljanje na delovnem mestu pri izbranem lokalnem delodajalcu (Udeleženci bodo vključeni v praktično usposabljanje pri izbranem lokalnem delodajalcu, kjer bodo pridobili znanja in izkušnje za potencialno zaposlitev. Usposabljanje bo potekalo pod mentorstvom strokovnjaka iz podjetja).

PRIJAVIŠ SE LAHKO, ČE USTREZAŠ POGOJEM:

starost od 15 do vključno 29 let
aktivni iskalec / aktivna iskalka zaposlitve
stalno prebivališče v goriški regiji ali v obalno-kraški regiji

NE ZAMUDI TE PRILOŽNOSTI IN SE PRIDRUŽI. ŠTEVILO MEST JE OMEJENO. SVOJO PRIJAVO ODDAŠ PREKO SPLETNEGA OBRAZCA

 • Po prejemu prijave te bomo kontaktirali glede nadaljnjih informacij vključitve.

Začetek uvodnih usposabljanj bo predvidoma v mesecu aprilu 2017 oz. glede na razpoložljivost mentorjev, delodajalcev in ostalih strokovnjakov. Sodelovanje so že potrdila lokalna podjetja in mladinske ter druge organizacije iz občine Ajdovščina in Sežana!

Vabljeni k spremljanju naše spletne strani (http://www.mladi-in-obcina.si/), kjer vas bomo obveščali z vsemi potrebnimi informacijami. Za vse informacije smo dosegljivi tudi po elektronski pošti in telefonu.

Tel.: 040 657 676
Urška Trebižan, urska.trebizan@institut-imp.si
Matjaž Zgonik, matjaz.zgonik@institut-imp.si

Več informacij o razpisu


Tekmovanje POPRI: odpira se nov krog tekmovanja – si/ste zraven?!

Tekmovanje poteka v 3 KATEGORIJAH: – Osnovnošolci (7.- 9.r.) – Srednješolci – Študenti in mladi do 29 let, ki še nimajo lastnega podjetja
Prijaviš se s svojo podjetniško idejo, ki jo podrobneje opišeš v predlogi. Le-ta se nahaja na prenovljeni spletni strani popri.si ali v platformi Mikrobiz.

KAJ MORAM OPISATI?
Predloga te vodi skozi t.i. vitki okvir (leancanvas) oziroma 9 ključnih segmentov, ki predstavljajo poslovni model. V predlogi najdeš tudi napotke za reševanje in praktični primer. V primeru, da ste v šoli že izdelali podobno seminarsko nalogo, pa lahko svoje gradivo le prilagodiš naši prijavi. Svoji prijavi dodaj še slikovno gradivo in kratek predstavitveni video o svoji ideji (med 1-3min).

Potek tekmovanja – NOVO!
Princip tekmovanja ostaja enak, novost letošnjega leta predstavlja združitev državnega dela tekmovanja z zaključkom.
13. marec Oddaja poslovnega modela
30. marec Razglasitev 10 polfinalistov
6. april / dopoldne Osebne predstavitve najboljših 10 ekip iz vsake kategorije iz cele Slovenije pred strokovno komisijo
6. april / 18.00 Predstavitev finalistov, zaključna prireditev in podelitev nagrad v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica

5 razlogov za PRIJAVO:
PREPROSTA PRIJAVA – prijaviš se preko preproste predloge. Lahko pa tudi prilagodiš že izdelano seminarsko nalogo, ki ste jo izdelali v sklopu šolskih aktivnosti in se z njo prijaviš.
NOVA ZNANJA IN IZKUŠNJE – Z izpolnjevanjem predloge pridobiš nova znanja, z uvrstitvijo v polfinale, pa se preizkusiš tudi v veščinah javnega nastopanja.
BOGATE NAGRADE – Zmagovalne ekipe prejmejo bogate nagrade iz sklada 5000 €.
MNENJE STROKOVNE KOMISIJE – Ideje tekmovalcev bodo ocenili člani strokovne komisije, sestavljene iz podjetnikov, ključnih kadrov podjetij, pedagoških delavcev in drugih strokovnjakov iz področja podjetništva, ki bodo ponudili najhitrejšo oceno potenciala ideje.
PRIMERJAVA Z VRSTNIKI IZ CELE SLOVENIJE – Spoznali boste ideje drugih mladih po Sloveniji in navezali stike z aktivnimi in podjetnimi posamezniki, ki bodo v prihodnosti skupaj z vami spreminjali svet na boljše.
Pridruži se
POPRI skupnost se veča iz leta v leto in iz dneva v dan. Pridruži se nam in nam sledi preko spletne strani popri.si , Facebook strani , ali nas kontaktiraj preko elektronskega naslova popri@primorski-tp.si, kjer ti bomo z veseljem odgovorili na vsa tvoja vprašanja. Če želiš preveriti, ali je tvoja ideja dobra, doživeti nepozabno izkušnjo, pridobiti nova znanja, se pomeriti z vrstniki iz cele Slovenije, ne premišljuj več in se prijavi do 13. marca 2017 na POPRI!


36. Business Meetups Nova Gorica v organizaciji Primorskega tehnološkega parka

Z nami bo Primož Zupan iz podjetja MBILLS – Halcom, ki je razvilo najhitrejši in preprostejši sistem plačevanja računov s pametnim telefonom. Gost bo spregovoril tudi o pojmu in pomenu notranjega podjetništva.

Vidimo se 22.2.2017 v lokalu Gallus Beer Bar ob 18.30. Moderator dogodka je Rok Gulič, startup mentor. Vstopnine ni. Po klepetu z gostom sledi čas za vprašanja in diskusijo ter prijetno druženje.

18.30 – 19.00 predstavitev Primoža Zupana & podjetniških priložnosti v Primorskem tehnološkem parku
19.00 – 20.00 pogovor s Primožem Zupanom
20.00 – 20.30 vprašanja in odprta diskusija

Lepo vabljeni!


35. Business Meetups Nova Gorica v organizaciji Primorskega tehnološkega parka

Z nami Niko Klanšek, FlyKly, snovalec električnega kolesa, ki je požel velikanski uspeh na Kickstarterju in sokreator Startup Studia medijske hiše Delo.

Vidimo se 19.1.2017 v lokalu Gallus Beer Bar ob 18.30. Moderator dogodka je Rok Gulič. Vstopnine ni.
Po klepetu z gostom sledi čas za vprašanja in diskusijo ter prijetno druženje.

18.30 – 19.00 predstavitev Nika Klanška & podjetniških priložnosti v Primorskem tehnološkem parku
19.00 – 20.00 pogovor z Nikom Klanškom
20.00 – 20.30 vprašanja in odprta diskusija

Več o dogodku najdete na: https://www.facebook.com/events/394337780905518/

Lepo vabljeni!

34. Business Meetups Nova Gorica

Vas zanima, kako je domače podjetje Beer Pro iz Kromberka postalo vodilni uvoznik in distributer kakovostnega piva na območju Slovenije in Balkana? K pogovoru in diskusiji z gosti se lahko pridružite na motivacijsko-promocijskem dogodku, 34. Business Meetups Nova Gorica, ki ga organizira Primorski tehnološki park 15.12.2016 s pričetkom ob 18.30 uri v lokalu Gallus Beer Bar v centru mesta. Moderator dogodka je Rok Gulič. Vabljeni, vstopnine ni.

18.30 – 19.00 predstavitev podjetja Beer Pro & moderatorja dogodka, Roka Guliča
19.00 – 20.00 pogovor s predstavniki podjetja Beer Pro
20.00 – 20.30 vprašanja in odprta diskusija

Več o podjetju Beer Pro si lahko pogledate na spletni povezavi

Business Meetups Nova Gorica so promocijsko motivacijski dogodki, ki se redno izvajajo v novogoriškem lokalu Gallus Beer bar z namenom identifikacije novih poslonih idej in zagona novih podjetij s potencialom hitre rasti. Business Meetups gostije uspešne podjetnike in podjetnice, s katerimi predstavlja najsodobnejše teme iz start-up podjetništva, omogoča izmenjavo dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanje novih poslovnih vezi ter novih poslovnih priložnosti.

Lepo vabljeni!


33. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 33. Business Meetups Novs Gorica, ki bo potekal 22.11.2016 – v torek – ob 19. uri v Gallus Beer Bar. Gostili bomo podjetniškega trenerja in
serijskega podjetnika Blaža Zupana. Blaž poučuje na Katedri za podjetništvo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. S podjetjem Optiprint je zgradil uspešno poslovno zgodbo z
edinstvenim poslovnim modelom – kot prvi na svetu so začeli oddajati barvne multifunkcijske tiskalnike z neomejeno porabo potrošnega materiala, črnil, za fiksen mesečni znesek.

Blaž Zupan je tudi eden izmed izvrstnih predavateljev šest tedenskega podjetniškega programa ''Od ideje do prve prodaje’', ki se v novembru začenja v Primorskem tehnološkem parku.

Pogovor z gostom bo vodil Rok Gulič, start-up mentor Primorskega tehnološkega parka.
Po klepetu sledi neformalno druženje. Vstopnine ni.

Lepo vabljeni!


32. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 32. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v četrtek, 20.10.2016 ob 19. uri v centru Nove Gorice, v lokalu Gallus Beer Bar. Vas zanima, kakšne so meje med oglaševanjem in neposrednim marketingov, ki se v sodobnem svetu čedalje bolj brišejo? Vse o prodaji in marketingu nam bo iz prve roke zaupal Lovro Peterlin iz podjetja Linea Directa, sestrskega podjetja Studio Moderna.

Vstop prost, moderator večera: Rok Gulič, start-up mentor.

Več informacij o dogodku najdete na spletni povezavi

Lepo vabljeni!


31. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 31. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v četrtek, 22.9.2016 ob 19. uri v centru Nove Gorice, v lokalu Gallus Beer Bar. Kako se znajti in spopasti s konkurenco na domačem trgu? Kako pomembna je športna aktivnost podjetnikov? Več na bo zaupal Novo-Goričan Matjaž Komel, ki je v slabem letu zagnal uspešen vadbeni center GOFIT in čigar zgodba se ne vrti le okrog športa.

Vstop prost, moderator večera: Rok Gulič, start-up mentor.

Lepo vabljeni!


Roadshow Nova Gorica

Čas je za prijavo na jesenski rok za razpisa SK. Po mnenju podjetnikov so to “najcenejša” podjetniška sredstva, ki jih lahko pridobite za razvoj vašega podjetja.
Zakaj podjetja potrebujejo razvojna sredstva? Zato ker se vsako podjetje v začetih fazah razvoja sooča z neštetimi težavami. Vprašanje je ali bi te težave bile res tako velike, če bi razvoju namenila 75.000 € in za koliko bi se povečale možnosti za uspeh podjetja.

Vse informacije o razpisih SK75 in SK200 lahko dobite na Roadshowu v Novi Gorici, ki bo potekal v Primorskem tehnološkem parku v sredo, 31.8.2016, ob 16.00. Govora bo o možnostih, pogojih in primerih iz prakse. Izkušnjo iz prve roke bosta povedala tudi podjetniška gosta.

Program Roadshow Nova Gorica:

16.00 – 16.05 | Dobrodošlica
Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka

16.05 – 16.30 | Vitko in agilno
Kako pri razvoju produkta zagotoviti hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trg.
Mitja Mikuž, vodja projektov Primorski tehnološki park

16.30 – 17.00 | Produkta SK75 in SK200
Predstavitev SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada in pred-selekcijskega postopka za sodelovanje.
Jure Verhovnik, Iniciativa Start:up Slovenija

17.00 – 18.00 | O izgradnji produkta, financiranju rasti in vodenju start-up podjetja
Podjetniški pogovor o vitkih in agilnih metodah izgradnje produkta, korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju podjetja. Gosta:
Samo Lubej, podjetnik in mentor
Matej Peršolja, CARLOCK

18.00 – 19.00 | Vprašanja in odgovori, osebno svetovanje in druženje
Odgovori na vprašanja povezana s produktoma SK75 in SK200.

Več o razpisih SK:
SK75 in SK200 sta razpisa Slovenskega podjetniškega sklada. SK75 so sredstva v višini75.000 € namenjena razvoju produkta in preverjanju ali produkt predstavlja realno podjetniško priložnost. SK200 so sredstva v višini 200.000 € namenjena podjetjem v naslednji fazi razvoja, ko morajo povečati prodajo in oblikovati vzdržen poslovni model.
Sredstva, ki jih pridobite na razpisu so investicijske narave, kar pomeni, da gre pri razpisu SK75 za konvertibilno posojilo pod zelo ugodnimi pogoji in brez zavarovanja, ki se ob prvem razvoju podjetja spremeni v poslovni delež. Pri razpisu SK200 pa gre za pravo investicijo, kjer Slovenski podjetniški Sklad vstopi v poslovno strukturo podjetja. V obeh primerih je to manjšinski delež okoli 10%.

Poleg denarnih sredstev deležniki prejmejo tudi večtedensko podjetniško izobraževanje, dostop do osebnega podjetniškega mentorja in dostop do vseh kontaktov v okviru Startup iniciative Slovenije.

Prijave na razpisa potekajo v več fazah, prva pa je prijava na pred-selekcijo, ki je neobvezna. Rok za prijavo je 8. september 2016. V okviru pred-selekcije bodo udeleženci na delovnem vikendu prišli v stik z izkušenimi mentorji s katerimi bodo skušali ugotoviti potencial podjetniške priložnosti. Udeležba na delovnem vikendu že sama posebej predstavlja dragoceno podjetniško izkušnjo, zato je vredno poskusiti.

Prijavite se tukaj

Lepo vabljeni!


30. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 30. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v četrtek, 30.6.2016 ob 20. uri v centru Nove Gorice, v lokalu Cafe Gallus. Na jubilejno srečanje smo povabili kreatorja dveh lokalnih zgodb o uspehu. Kljub lokalnosti, njihove proizvode prodajata tudi na mednarodnem trgu. Gosta dogodka sta: Andreja Vilhar, TimeBreak in Jernej Rutar, Sports-Heart.

Andreja in Jernej imata vsak svojo spletno trgovino s športnimi rekviziti. Medtem, ko prodaja Andreja na slovenskem, hrvaškem in italijanskem trgu, se Jernej odpira tudi na ameriška tla.

Kako se ljudje znajdejo s pomočjo interneta? Kako nam le-ta lahko pomaga do dodatnega ali celo osnovnega zaslužka? Kako se s pomočjo spleta lahko širimo v tujino in nismo omejeni samo na slovenski trg? Gosta nam bosta potrdila, da je vse to mogoče tudi iz majhne države, kakršna je Slovenija.

Jernej Rutar je svojo podjetniško pot začel v vlogi zmagovalca 2. Start-up vikenda Nova Gorica, ki ga je organiziral Primorski tehnološki park v aprilu 2014. Svoje podjetniško znanje in izkušnje je kasneje pridno nadgrajeval z rednim udeleževanjem dogodkov in delavnic tehnološkega parka. Postal je tudi mentor podjetniških delavnic za osnovnošolce, ''Podjetniški eksperiment’', ki se odvijajo v okviru projekta POPRI.

Vstop prost, moderator večera: Rok Gulič, start-up mentor.

Več informacij o dogodku najdete na spletni povezavi

Lepo vabljeni!


Študentje PTF in VŠU ne spreglejte: »Iskrin študentski innovacijski izziv – Pametne in energetsko učinkovite zgradbe«

Podjetje Iskra d.d., PE Ljubljana vabi študente k zanimivem izzivu, »Iskrin študentski innovacijski izziv – Pametne in energetsko učinkovite zgradbe«.
Rok prijave: 10.6.2016
Iz UNG-ja ste vabljeni k sodelovanju študentje Visoke šole za umetnost in študentje Poslovno-tehniške fakultete (tisti, ki niste ob študiju že zaposleni). Študentje, ki se boste prijavili na izziv, boste formulirani v skupine (mešane skupine študentov različnih fakultet). Prijavljeni in mentorji se boste dobili na uvodnem sestanku 17.6.2016.

Več o izzivu, kjer najdete tudi prijavnico.

Poglejte si tudi video

Vsi, ki boste oddali prijavo vas prosimo, da nas o tem obvestite na karierni.center@ung.si.

Sprejmite izziv!


Regionalni sejem Maribor

Četrtek, 2. junij 2016, 10:00 – 18:00, Hotel City Maribor

Spremljajte informacije na spletni povezavi


29. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 29. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v četrtek, 26.5.2016 ob 20. uri v centru Nove Gorice, v lokalu Cafe Gallus. Gost dogodka bo Tomaž Zaman, soustanovitelj podjetja Codeable in ex-freelancer. Zaupal nam bo, kako ohraniti pravo razmerje med delom in prostim časom. Tomaž ima namreč kar štiri otroke.

Vstop prost, moderator večera: Rok Gulič, start-up mentor.

Več informacij o dogodku najdete na spletni povezavi

Lepo vabljeni!


Goriški Jellycoworking teden

V Primorskem tehnološkem parku organizirajo prvi Jellycoworking dogodek na Goriškem, ki bo v tednu med 23. in 27. majem. Dogodek je namenjen vsem, ki zaradi narave svojega dela, ne potrebujete fiksnega delovnega mesta. Zato lahko vzamete svoj prenosnik in se za en ali več dni brezplačno pridružite v coworking prostoru Bridge85in delate, tako kot bi vsak drugi dan.
Tudi zate velja, da več povezav pomeni več dela? Vzemi svoj računalnik v roke in se nam pridruži na prvem Jelly dogodku na Goriškem.

Kaj je Jelly?
Jelly je neformalen dogodek, kjer se v enem prostoru zberejo posamezniki in za en ali več dni delajo skupaj.

Kje? Bridge85, Primorski tehnološki park
Kdaj? Med 23. in 27. majem, od 8.00 do 16.00 (oziroma po dogovoru)
Kako? Delovno mesto (mizo+stol) si rezervirajte na: http://bit.ly/1Uc2GYN (brezplačno)

Zakaj?
• Brezplačno preizkusiš način dela v skupni pisarni (coworking)
• Spoznaš nove ljudi
• Pridobiš sveže poslovne kontakte
• Se naučiš česa novega

Kako deluje Jelly?
• Potrdiš svojo prisotnost na: http://bit.ly/1Uc2GYN (brezplačno)
• Vzameš svoj prenosni računalnik
• Prideš v Bridge85 (PTP)
• Spiješ kavo
• Pričneš z delom

Kdo?
Programerji, oblikovalci, prevajalci, blogerji, fotografi, obrtniki, samostojni podjetniki, startup ekipe, kreativni posamezniki…

Posebna ponudba: 5 dni Jelly + sklenitev pogodbe za 1 ali več mesecev = 10 obiskov zastonj

Več informacij na spletni povezavi


Foto sejem 2016

Sobota, 07.05.2016, Gospodarsko razstavišče – Srebrna dvorana.
Več informacij na spletni povezavi


HOFER na SOF-u – kreativni natečaj MLADI UPI

Sodeluj v Hoferjevem kreativnem natečaju Mladi upi na SOF-u in zgrabi svoj kreativni propeler. K sodelovanju vabijo mlade kreativce do 28 let!
Vsa dela bodo razstavili na oglaševalskem festivalu SOF, najbolj kreativne mlade upe pa tudi nagradili.

Najbolj udarni mladi upi prejmejo:
iPhone 6 ter polno kotizacijo za SOF 2017
Hoferjeve bone za nakup v višini 200 €
Hoferjeve bone za nakup v višini 100 €

Tema natečaja: »Danes za jutri«
Naloga: Na domiseln način predstaviti, kaj je po tvojem mnenju treba storiti danes na področju:

 • skupne okoljske problematike (1),
 • nepremišljene rabe energije (2),
 • skrbi za zdravje (3)
 • in/ali trajnostnega delovanja družbe (4).

Natečaj razpisuje Hofer trgovina d.o.o. in traja do 7. aprila 2016.

Sodelujoči izberejo eno od teh štirih tem, ki jim je najljubša, ali pa jih združijo v skupno sporočilo ter z oglasom pokažejo izziv in hkrati nakažejo možno rešitev.
Oblikovati je potrebno pokončen A3 plakat/oglas, lahko samo vsebinsko/tekstovno, oblikovno ali oboje.

Prijave zbirajo po elektronski pošti mladiupi@hofer.si do 7.4. 2016 do 12. ure

Več o natečaju in razpisnih pogojih na povezavi: https://www.hofer.si/mladiupi/


3. sejem ameriških šol v Ljubljani

EducationUSA center organizira 3. sejem ameriških šol v Ljubljani. Sejem bo potekal v ponedeljek, 4. 4. 2016, od 15h do 18h v City Hotelu v Ljubljani. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava.

Študenti, ki jih zanima študij v tujini in ki razmišljajo o študiju ali študijski izmenjavi/ poletni šoli v ZDA bodo imeli priložnost za pogovor s predstavniki ameriških šol in jim bodo lahko zastavili vprašanja o programih, načinu študija, sprejemnih postopkih, štipendijah, možnostih izmenjav itd..

Predstavniki Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije ter svetovalci EducationUSA centra bodo nudili splošne informacije o študiju v tujini in o možnostih štipendiranja.

Več informacij najdete na spletni strani, tudi povezave do prijave na dogodek.

Sledite jim tudi na Facebooku, kjer bodo predstavljene šole, ki se bodo udeležile sejma.

Lepo vabljeni!


28. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 28. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal 24.3.2016 v lokalu Cafe Gallus Nova Gorica ob 20. uri. Nikakor ne zamudite večernega mreženja z Alešem Spetičem iz podjetja CubeSensor in bivšim direktorjem Zemante, ki nam bo zaupal, kako postati top slovenski startup. Večer bo moderiral Rok Gulič, startup mentor Primorskega tehnološkega parka. Vabljeni, vstopnine ni. Po klepetu z gostom sledi neformalno druženje.

Več informacij o dogodku najdete na spletni povezavi

Lepo vabljeni!


Regionalni sejem Nova Gorica

Četrtek, 24. marec 2016, 10:00 – 18:00

Več informacij najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


27. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 27. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v četrtek, 25. 2. 2016, ob 19. uri, v Cafe Gallus v Novi Gorici. Z gostom Dr. Alešem Pustovrhom bomo govorili o slovenskem startup ekosistemu, ki v zadnjem času doživlja pravi razcvet in o podjetniškem pospeševalniku ABC, ki v svoj pospeševalniški program vabi že 3. generacijo podjetnikov.

Dr. Aleš Pustovrh je ekonomist ter raziskovalecinovativnosti in podjetništva. Tudi sam je podjetnik in lastnik treh podjetij. Več let že nudi podporo startup ekipam, bil je med ustanovitelji COINVEST investicijske conference, Startup Café-ja in drugih projektov v okviru startup ekosistema Slovenije. Trenutno skrbi za razvoj podjetništva na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani ter sodeluje z italijanskim podpornim sistemom za startup podjetja. V ABC pospeševalniku je odgovoren za izvedbo programa ter povezovanje s partnerskimi pospeševalniki v Evropi in globalno ter vodi ABC BusinessDevelopment Team.
Večer moderira Rok Gulič, start-up mentor Primorskega tehnološkega parka.

Več informacij o dogodku najdete na spletni povezavi

Lepo vabljeni!


24. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 24. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v četrtek, 26.11.2015 ob 19. uri v lokalu Cafe Gallus. Gost večera bo Gregor Rebolj iz Sklada Silicijevih vrtičkov ter iz podjetij Sportradar AS in Klika. Zaupal nam bo podjetniško pot od laboratorija za razvoj programske opreme do globalnega preskoka. Vstopnine ni. Večer moderira Rok Gulič, start-up mentor Primorskega tehnološkega parka. Po pogovoru z gostom sledi neformalno mreženje med udeleženci.

Več informacij o dogodku najdete na spletni povezavi

Lepo vabljeni!


4. Startup vikend Nova Gorica

Spoznaj svet podjetništva v enem vikendu! Primorski tehnološki park odpira prijave za že 4. START-UP VIKEND NOVA GORICA. Tri dnevna intenzivna delavnica, ki je tako dobra, da spremeni delovni vikend v užitek. Borba za prijave se lahko začne, saj so mesta omejena!

Startup vikend je intenziven, interdisciplinaren, osredotočen na konkretizacijo in tudi zabaven vikend, na katerem udeleženci razvijajo svoje poslovne ideje po najsodobnejših metodologijah vitkega in agilnega podjetništva. Udeleženci spoznajo in se naučijo uporabljati orodja, ki so ključna za učinkovito podjetniško udejstvovanje.

Ekipe so sestavljene iz potencialnih podjetnikov, diplomantov in študentov različnih fakultet, inovatorjev in raziskovalcev svoje ideje v samo enem vikendu razvijejo v učinkovit poslovni model. Pri tem so jim na voljo mentorji in podjetniki.

Startup vikend bo potekal od petka 9. 10. do nedelje 11. 10. 2015, prijave pa so odprte le do 2. oktobra 2015.

Več informacij najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


22. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 22. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v četrtek, 24. 9. 2015 ob 20. uri v Cafe Gallus v Novi Gorici. Z nami bosta gosta Miha Fabjan in Marko Remuta iz start-up ekipe SmartNinja. Spregovorili bomo o pomenu poznavanja sodobnih IT veščin kot so programiranje, grafično oblikovanje, digitalni marketing ipd. Moderator večera je Rok Gulič. Vstop je brezplačen.

Več informacij najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Poprajmo naprej

Primorski tehnološki park vabi vse pogumne, kreativne, inovativne, drzne in ambiciozne posameznike, na najbolj zanimiv podjetniški izziv, ki bo 8. 9. ob 16. uri v sklopu dogajanja na Mestu mladih, na travniku pred mestno občino Nova Gorica. V primeru slabega vremena dogodek preselimo v učilnico na Klubu goriških študentov.

Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


21. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 21. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v četrtek, 27.8.2015 ob 20. uri v Cafe Gallus. Z nami bosta gosta Tomaž Izak in Marko Mesarič iz podjetja Modri planet d.o.o. Podjetnika z droni iz modrega planeta nam bosta predstavila, kako prepoznati poslovne priložnosti novih tehnologij. Moderator večera je Rok Gulič. Vstop je brezplačen.

Lepo vabljeni!


20. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 20. Business Meetups Nova Gorica – summer edition, ki bo potekal 23.7.2015 ob 20. uri v Cafe Gallus na Bevkovem trgu. Ne zamudite poletnega utripa z lokalnimi podjetniki, investitorji in domačimi stat-upi. Poletno mreženje je namenjeno vsem tistim, ki bi radi vzpostavili nove podjetniške vezi, kontakte, spoznali naše delo ali se zgolj prijetno družili ob sveži pijači med podjetniškimi obrazi. Večer bo obogaten z zabavno glasbo. Vstop prost.

Lepo vabljeni!


19. Business Meetups Nova Gorica

Primorski tehnološki park vas vabi na 19. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v četrtek, 18. 5. 2015 ob 20. uri v Cafe Gallus. Z nami bo gost Mark Pleško, soustanovitelj in direktor podjetja Cosylab d.d., laboratorija za kontrolne sisteme. Spoznali bomo odličnega vodjo, motivatorja, jedrskega fizika in uspešnega mednarodnega podjetnika velikih kontrastov. Moderator večera je Rok Gulič. Vstop je brezplačen.

Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Predavanje “Zgodba o premaganih ali odpornost proti antibiotikom”

Četrtek, 11. 6. 2015, 18.00, v prostorih CO BIK-a, Tovarniška 26, Ajdovščina (3. nadstropje)

V zakulisju človekovega življenja se na mikro nivoju odvija drugačno, a prav tako raznoliko in burno dogajanje. Z bakterijami in virusi smo povezani v sreči in nesreči, saj prebivajo okoli nas in v nas, zagotovo pa to najbolj občutimo, ko pozimi staknemo pljučnico, angino ali ko nas »zvije« na počitnicah v toplih krajih…

Pravzaprav pa z večino mikroorganizmov živimo v miru, za boj proti tistim, ki povzročajo bolezni (patogenom), pa smo že od sredine 20. stoletja opremljeni z antibiotiki. Neprimerna uporaba antibiotikov in »želja« bakterij po preživetju pa so pripeljali do razvoja različnih mehanizmov, ki bakterijam omogočajo nemoteno razmnoževanje. Take patogene bakterije pa za človeka oz. celotno človeštvo lahko predstavljajo velik izziv. V predavanju bomo govorili o bakterijah, s katerimi smo ljudje neločljivo povezani, o njihovem odzivu na antibiotike in obenem povzeli trenutno stanje in načine, s katerimi bi lahko te težave rešili.

Življenjepis predavateljice
Po končanem študiju na Biotehniški fakulteti se je Nika Janež pridružila raziskovalnemu laboratoriju Centra odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo, kjer se je ukvarjala predvsem z bakterijskimi virusi patogenih bakterij rodu Campylobacter. S tega področja je tudi nedavno zaključila podiplomski študij Biomedicine. V tem času se je znanstveno izpopolnjevala na Veterinarski fakulteti na Iowa State University, ZDA. Na CO BIKu vodi in sodeluje na interdisciplinarnih projektih s področja biotehnologije, razvoja ter proizvodnih vidikov bioloških učinkovin proti infektivnim boleznim.

Lepo vabljeni!


Poletna šola: Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije

Poznaš družben ali okoljski problem in razvijaš rešitev v obliki storitve? Oblikuj ekipo, spoznaj kreativne pristope k razvoju ideje, razvij poslovni model in komunikacijski načrt ter razišči priložnosti financiranja.

Na brezplačni poletni šoli “Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije” Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) ter Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (UL FRI) je še nekaj prostih mest. Poletna šola bo potekala med 12. in 22. julijem 2015. Rok za zbiranje prijav je podaljšan do 15. junija.

Več informacij na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Promocijski dogodek Univerze v Novi Gorici in Okoljskega centra

Univerza v Novi Gorici in Okoljski center vabita v okviru Evropskega tedna trajnostnega razvoja na promocijski dogodek, na katerem se bosta predstavila Fakulteta za znanosti o okolju Univerze v Novi Gorici in Okoljski center.
Dogodek bo potekal v torek, 2. 6. 2015 ob 15. uri na Info točki Okoljskega centra (Trubarjeva cesta 50, 1000 Ljubljana).

Vabilo in program

Lepo vabljeni!


Delavnica “Start-up marketing”

V sklopu SmartNinje, šole IT veščin, se bo 3. in 10. 6. 2015 v Primorskem tehnološkem parku odvijal tečaj START-UP MARKENTINGA. Tečaj bo vodil Jure Doler, izkušen podjetnik ter strokovnjak za digitalni marketing, ki je med drugim sooblikoval celoten brand Dejana Zavca v njegovih šampionskih začetkih. Obe srečanji bodo potekali od 17. do 20. ure v Start:up Garaži – prostorih Primorskega tehnološkega parka, na Mednarodnem prehodu 6, Vrtojba, Šempeter pri Gorici.
Osnovni namen start-up marketinga oz. ''Growth Hackinga’' je čim hitrejše doseganje uporabnikov preko nekonvencionalnih kanalov. Z razliko od klasičnega marketinga, ki običajno preusmerja uporabnikovo pozornost (npr. z oglasi), start-up marketing deluje bolj naravno in ne moti uporabnikovega fokusa na neposreden način. Ključna dejavnika sta čas in denar. Časa je ponavadi malo, zato si mora start-up hitro zagotoviti ustrezno kritično maso uporabnikov. Prav tako so v začetnih fazah finančna sredstva omejena, zaradi česar so običajni marketinški kanali preprosto predragi.
Cenik tečaja:
97,00 EUR za inkubirance Primorskega tehnološkega parka
97,00 EUR za dijake, študente in nezaposlene (do 2 dni do tečaja)
147,00 EUR ostali (do 2 dni do tečaja)
197,00 EUR polna cena tečaja
Več o dogodku in prijavi najdete na spletni povezavi.

Vabilo

Lepo vabljeni!


Delavnica “Kako iskati zaposlitev z LinkedIn-om?”

Karierni center UNG in Fundacija UNG vas vabita na delavnico “Kako iskati zaposlitev z LinkedIn-om?”, ki bo v sredo, 27. 5. 2015 ob 14. uri v predavalnici P2 na Univerzi v Novi Gorici v Rožni Dolini.
Delavnico bo vodila gospa Brigita Lazar Lunder, ki svetuje podjetjem in posameznikom pri vzpostavitvi uspešnih LinkedIn profilov.
Prijave sprejemamo do torka, 26. 5. 2015 na mail Kariernega centra UNG.

Vabilo

Lepo vabljeni!


Delavnica “Zelena delovna mesta v Goriški regiji – kje so, kako jih soustvariti?”

V okviru letošnje Parade učenja vas vabimo na zanimivo delavnico, ki jo bo 22. maja ob 14.00 na LUNG-u izvedla dr. Renata Karba z Umanotere.

Na delavnici boste v prijetnem in ustvarjalnem okolju:
– pobliže spoznali zelena delovna mesta in njihove koristi,
– spoznali uspešne prakse na področju ustvarjanja zelenih delovnih mest,
– odkrivali zelene razvojne priložnosti v vaši regiji,
– razširili mrežo poslovnih poznanstev,
– opredelili naslednje korake v smeri zelenega gospodarstva in delovnih mest.

Več o dogodku in prijavi najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Posvet “Kaj lahko na področju okolja in prostora nevladne organizacije naredijo namesto države?”

Z namenom, da naredimo korak naprej v tovrstnem sodelovanju javnega in nevladnega sektorja v korist varovanja okolja in trajnostnega razvoja, vas Mreža za prostor in Plan B za Slovenija vabita na posvet, ki bo potekal 28. maja 2015 od 9. do 12. ure v Knjižnici Urbanističnega inštituta RS, Trnovski pristan 2, Ljubljana.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Konferenca DIGGIT

DIGGIT je pregled digitalnih trendov, primerov dobrih praks in spletnih novosti.
DIGGIT je enodnevna konferenca o digitalnem komuniciranju, ki prinaša znanja in izkušnje, ki jih v današnjem hitro premikajočem se svetu vsi potrebujemo! Programski svet DIGGIT, slovensko konferenco o digitalnih komunikacijah, vsako leto do roba napolni s številnimi uglednimi mednarodnimi in slovenskimi predavatelji.
In nenazadnje – DIGGIT je priložnost za mreženje tudi izven (digitalnih) mrež.
Konferenca bo potekala 4. junija 2015 v Grand hotelu Union v Ljubljani.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Karierni sejem v Kočevju

V četrtek, 21. 5. 2015 od 10.00 do 14.30, v športni dvorani v Kočevju.

Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Regionalni sejem Obalno-kraška regija

V torek, 26. 5. 2015 na Titovem trgu v Kopru.

Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Regionalni sejem Podravska regija

V četrtek, 11. 6. 2015 v Mariboru.

Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


18. Business Meetups Nova Gorica

18. Business Meetups Nova Gorica bo potekal v četrtek, 21. 5. 2015 v lokalu Cafe Gallus (NG) s pričetkom ob 20. uri. Osrednji gost večera bo Luka Piškorič, s katerim se bomo pogovarjali o coworking prostoru kot mestu za sodelovanje in razvijanje novih idej. Moderator večera je Rok Gulič. Vstop je brezplačen.

Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Delavnica “Simulacija zaposlitvenega razgovora”

Karierni center UNG vas vabi na delavnico “Simulacija zaposlitvenega razgovora”, ki bo v petek, 15. 5. 2015 ob 14. uri na UNG v Rožni Dolini.

Vabilo

Lepo vabljeni!


Predavanje »Gradniki na poti uspešnega podjetja – odgovornost, učenje in obvladovanje sprememb«

Poslovno-tehniška fakulteta Univerze v Novi Gorici vabi na predavanje gospoda Iztoka Bizjaka, univ.dipl.inž.str., ustanovitelja in direktorja podjetja Gonzaga, prejemnika najvišje nagrade za dosežke na gospodarskem področju v Sloveniji, to je nagrade Gospodarske zbornice Slovenije.
Predavanje bo potekalo v ponedeljek, 11. maja s pričetkom ob 13.30 v prostorih Univerze v Novi Gorici na naslovu Križna ulica 3 v stari Gorici (Via Croce 3, Gorizia) v predavalnici 101 v prvem nadstropju.
Predavatelj na podlagi svojih izkušenj 17-letnega vodenja podjetja Gonzaga prikazuje korake dozorevanja, učenja in spoznavanja pravil, ki so ključna za uspešno poslovanje podjetja. Gre za prikaz kolaža ključnih dogodkov v zgodovini podjetja Gonzaga, prikaz poti dozorevanja in učenja vodstva in zaposlenih, razmišljanja o viziji in njenem udejanjanju v hitro spreminjajočem se tržnem okolju in vedno ostrejših pogojih konkuriranja. Predavatelj poudarja medsebojno odvisno prepletanje poslovnih vsebin in odločitev z razvojem medčloveških odnosov v organizaciji, ki so prav tako ključni za doseganje poslovnih ciljev. »Dozorevanje organizacije je tesno povezano tudi z dozorevanjem vodij in njihovega načina vodenja.«, pravi predavatelj. Za podjetje, ki ga vodi, sta med drugim pomembna tudi uporaba sodobne tehnologije in neprestano vlaganje v dizajn. V predavanju bomo spoznali pot, ki je podjetje pripeljala do tega, da pokriva kar 18 tujih trgov in dosega odlične poslovne rezultate.

Lepo vabljeni!


Brezplačno usposabljanje »Od zibke do zibke – od teorije k praksi«

Kompetenčni center za trajnostno prihodnost in KOC Eko profili najavljata usposabljanje: »Od zibke do zibke – od teorije k praksi«, ki bo v petek, 15. maj 2015, od 9.00 do 13.30 ure v predavalnici Fundacije Prizma, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor. Prijavite se lahko vsi, ki vas zanima vsebina.
Gospodarno ravnanje z viri postaja strateški izziv vseh uspešnih podjetij, med svoje prednostne naloge pa ga je uvrstila tudi EU. Eden od načinov za dosego tega cilja je tudi uveljavljanje načel koncepta ekonomije zaključenih snovnih tokov – od zibke do zibke.

Kotizacije ni, prijava je do 11.5.2015 na maja.velej@gmail.com.

Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


4. regijski Festival zaTE v Novem mestu

Od 5. do 8. maja bo v Novem mestu potekal že četrti regijski Festival zaTE, ki ga organizirata Razvojno-izobraževalni center Novo mesto in novomeška območna služba Zavoda za zaposlovanje. Na vrsto festivalskih dogodkov ste vabljeni iskalci zaposlitve, na posvet 8. maja v Novem mestu in Črnomlju pa delodajalci.
Vse dni festivala se lahko udeležite različnih delavnic in predavanj ter sejma, na katerem se bodo predstavljali delodajalci in izobraževalne organizacije.
Vsi dogodki so brezplačni in bodo potekali v prostorih Razvojno-izobraževalnega centra Novo mesto (RIC-a) na Topliški cesti 2.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Delavnica hitrega branja

Kdaj? V torek 5. 5. 2015 od 18:00 do 19:30.

Kje? Nova Gorica (Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici – Delpinova ulica 18/b, 5000 Nova Gorica)

Na delavnici boste prepoznali in spoznali vse dobre in pozitivne lastnosti Hitrega branja. Zakaj se v nadaljevanju udeležiti tečaja, kakšne so resnične možnosti, da bo vaše branje hitrejše ali lahko nadgradite znanje, ali se vaše učenje resnično izboljša? Vse to in še več boste izvedeli tam. Prav tako boste prve veščine hitrega branja tudi preizkusili.

Delavnica hitrega branja, je primerna za vsakega, ki si želi izboljšati svoje branje. Ob enem pa to tudi pomeni, da se hitreje in intenzivno uči, dobro predela težko in lahko literaturo in poleg vsega tega, se prebrano razumljivo in razločno vtisne v spomin.

Lepo vabljeni!


Konferenca PODIM 2015

Od 13. do 14. maja 2015 se bo v Mariboru (hotel Habakuk) odvijala največja podjetniška konferenca v Sloveniji in Alpe-Adria regiji, konferenca PODIM.
V dveh dneh se bo na odru zvrstilo več kot 50 govornikov, ki bodo svoje zgodbe o uspehu, znanja in povezave delili z udeleženci. Dogodek sodi na koledarje vseh aktivnih in angažiranih podjetnikov v Sloveniji in čez mejo.

Znotraj konference bo potekala tudi slavnostna razglasitev zmagovalca slovenskega tekmovanja Start:up leta 2015.

Več informacij in vabilo

Lepo vabljeni!


Zaposlitveni sejem Krasa in Brkinov

Sreda, 22.4.2015.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Čezmejni zaposlitveni sejem v Gornji Radgoni

Sreda, 22.4.2015.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


EU dialog s komisarko Violeto Bulc

Vabimo vas, da se nam pridružite na EU Si ti dialogu: »Dialog z evropsko komisarko Violeto Bulc« v petek, 8. maja 2015, ob 16. uri Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana.

Mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizirajo strateški dialog z evropsko komisarko, mag. Violeto Bulc. Tovrstne dialoge Evropska komisija prireja po vsej Evropski uniji.

Dialog v Ljubljani bo hkrati osrednji dogodek Evropskega tedna mladih, ki bo potekal med 27. aprilom in 10. majem 2015, in je namenjen razpravi o prihodnosti mladih in njihovemu položaju v družbi. Rezultate bomo uporabili kot del procesa strukturiranega dialoga med mladimi in odločevalci – gre za inštrument, s katerim se mladi aktivno vključujejo v dialog z odločevalci na lokalni, nacionalni ali evropski ravni.

Izkoristite priložnost, da evropski komisarki predstavite svoje videnje naše skupne prihodnosti ali zastavite vprašanje o tematikah, ki so pomembne za našo prihodnost. Zaradi časovne omejitve smo opredelili osrednje tematike, ki so uvrščene tudi med prioritete Evropske komisije.

Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti:

- zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta (nove naložbe, gospodarska rast, zeleno gospodarstvo, uresničevanje kreativnih idej in spodbujanje inovativnosti),

- trajnostno mobilnost (problem preobremenjenosti cestnega in zračnega prometa),

- in prihodnost EU (enak dostop do koriščenja pravic in aktivno vključevanje v družbo skozi programe in politike EU, ovire pri čezmejni mobilnosti, poklici, veščine in storitve prihodnosti v EU).

Dialog bo povezoval Igor E. Bergant, voditelj RTV Slovenija, trajal pa bo 90 minut.

Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Klepet z diplomanti Visoke šole za umetnost

Karierni center UNG vas vabi na dogodek, ki bo potekal v sredo, 15.4.2015, ob 12.00 uri, v predavalnici P2 na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, Via Diaz 5, Gorica.

Na dogodku se bodo predstavili in s študenti delili svojo zgodbo od študija in diplome do današnje zaposlitve:
Urška Djukić – magistrica Medijskih umetnosti in praks, režiserka in montažerka, samozaposlena v kulturi;
Miha Šubic – diplomant Digitalnih umetnosti in praks, filmski ustvarjalec in del produkcijske ekipe Film Factory ter
Miha Godec – diplomant Digitalnih umetnosti in praks, profesionalni fotograf.

Prijave sprejemamo na e-naslovu: karierni.center@ung.si do torka, 14.4.2015.

Lepo vabljeni!


Projekt DŽOB – obesi brezposelnost na klin: Aljoša Bagola

V MC Hiša mladih nadaljujemo s spodbujanjem podjetništva med mladimi ter ustvarjanju coworking okolja. Mladim prek različnih predavanj, delavnic ter pogovornih večerov ponujamo brezplačno na tone znanja in informacij, ki jim lahko pridejo še kako prav, ko se odpravljajo na lastno poslovno pot. Eden izmed takšnih dogodkov bo tudi brezplačno predavanje in kreativna delavnica na temo oglaševanja, ki bo potekala v četrtek, 23. aprila 2015, ob 16h, v MC Hiša mladih. Delavnico in predavanje bo vodil Aljoša Bagola, kreativni direktor agencije Pristop.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Projekt DŽOB – obesi brezposelnost na klin: Smart Wajdušna

Ste že kdaj razmišljali kako bi lahko bi izkoristili turistični potencial Ajdovščine? Ali pa morda, kaj bi ustavilo beg možganov? Kako lahko postane mesto privlačno za mlade in kako lahko uspešno podpira lokalna podjetja in organizacije? Pridružite se nam med 15. in 17. aprilom v MC Hiša mladih na posebni delavnici kreativnega reševanja problemov. Na voljo le 5 prostih mest, zato pohitite s prijavo.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Projekt DŽOB – obesi brezposelnost na klin: Matej Peršolja

V okviru projekta Džob – obesi brezposelnost na klin, vas vabimo v MC Hiša mladih Ajdovščina, v četrtek, 9. aprila 2015, ob 18h, ko se nam bo v klepetu v živo predstavil uspešen mlad podjetnik, doma iz Vrtovina, Matej Peršolja, ki uspešno pelje svojo lastno podjetno pot s produktom Carlock. Za tiste, ki vam navdiha ni nikoli dovolj!
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Predavanje Kontakni nano inženiring za molekularni nadzor trenja

Vabimo vas na predavanje prof. dr. Mitjana Kalina (Univerza v Ljubljani) z naslovom “Kontakni nano inženiring za molekularni nadzor trenja”, ki bo potekalo v petek, 3. aprila 2015 ob 10. uri v Raziskovalnem središču v Ajdovščini, amfiteaterska predavalnica Geoplin.

Povzetek

Lepo vabljeni!


17. Business Meetups Nova Gorica

17. Business Meetups Nova Gorica bo potekal v četrtek, 26. 3. 2015 v lokalu Cafe Gallus (NG) s pričetkom ob 19. uri. Osrednji gost večera bo Jaka Lindič iz Ekonomske fakultete v Ljubljani. Z njim bomo spregovorili o temi: Digital kot orodje za uspešen start-up.

Vabilo

Lepo vabljeni!


Delavnica: Uvod v nevrolingvistično programiranje

KDAJ?
V soboto, 28. marca 2015, od 9.00 do 16.00.

KJE?
V MC in hotel Hiša mladih Ajdovščina.

ZAKAJ bi se nam pridružili?
1. Težko najdete isto valovno dolžino s svojimi sodelavci?
2. Se vam dogaja, da jasno delegirate nalogo, pa kljub temu naloga ni opravljena?
3. Vodite razgovore s kandidati za zaposlitev in ste v dvomih koga in kako izbrati?
4. Ne veste več, kako motivirati svoje zaposlene, da se bodo z veseljem in ustvarjalno energijo vračali na svoja delovna mesta?
5. Se vam zdi, da mečete denar skozi okno, ker se vaši zaposleni ne znajo dogovoriti?
V kolikor ste odgovorili pritrdilno vsaj na eno vprašanje, je čas da si dovolite narediti korak naprej.

VSEBINE, ki jih boste absolvirali:
– nevrolingvistično programiranje boste povezali z uporabnostjo v vsakodnevnem življenju,
– spoznali boste komunikacijska modela I. in II., ter ju povezali z uporabnostjo, tako na delovnem mestu kot v življenju nasploh,
– ozavestili boste ekonomski učinek povratne informacije,
– spoznali boste vsaj en način več, kako motivirati svoje sodelavce.

Cena: 89€
Z vami bo Lidija Česnik Leskovec, prof. pedagogike & psihologije, certificiran NLP Trener & Coach, ki ima več kot 20-letne delovne izkušnje na področju izobraževanja in usposabljanja zaposlenih.
Info in prijave:
05 366 47 50 ali 041 437 785 ali info@lu-ajdovscina.si
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


3. Dan odprtih vrat slovenskih inovativnih tehnoloških podjetij

Internet week Slovenija 20. marca 2015 organizira tretji Startup Crawl, ki je namenjen vsem, ki bi radi bolje spoznali svet startupov.

Zakaj Startup Crawl? Ker se je pomembno v živo spoznati in si odgovoriti na vprašanja:
– Kako delujejo ekipe tehnoloških podjetij z globalnimi produkti in storitvami?
– Kaj žene podjetnike, da želijo ustanoviti novi google?
– Kako mlada podjetja motivirajo svojo ekipo, da se postavi po robu največjim mednarodnih multinacionalkam?
– Iz kakšnega testa so narejeni zmagovalci?

Več kot 30 podjetij vas pričakuje. Udeležba na Startup Crawlu je brezplačna, potrebna pa je registracija. Dogodek bo potekal ob različnih urah na lokacijah pisarn slovenskih startupov in tehnoloških podjetij.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.
Vabilo
Seznam podjetij

Lepo vabljeni!


Predstavitev mednarodnih prostovoljskih programov

Zavod Voluntariat vabi na predstavitev programov mednarodnega prostovoljstva ODKRIJ SVET KOT PROSTOVOLJEC v torek, 17. marca 2015, ob 18. uri v dvorani Upravne stavbe Slovenskega etnografskega muzeja (Metelkova ulica 2 v Ljubljani).

Mednarodno prostovoljstvo je odličen in drugačen način spoznavanja sveta, drugih kultur, navad in ljudi. Omogoča, da v več kot 90 državah po svetu pomagate s svojimi močmi in znanjem lokalnim skupnostim ter prispevate k boljšemu in pravičnejšemu svetu. Ob tem pa sklenete še kakšno novo prijateljstvo in pridobite nove veščine.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Delavnica: Kako to, kar vem o sebi predstaviti delodajalcu, da me povabi na razgovor in/ali zaposli?

Kdaj: 16. 3. 2015 ob 16.00
Kje: Info ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana
Rok prijave: 15. 3. 2015

Pomemben del uspeha je dobro pripravljena predstavitev za bodočega delodajalca, poslovnega partnerja, sodelavca ali za sprejem na študij v tujino.

Zato se bomo na delavnici naučili:
1. Oblikovati različne komunikacijske sloge – zanimive predstavitve, ki bodo ustrezali značilnostim udeležencev delavnice za dosego učinkovite usmerjene informacije za doseganje zastavljenih ciljev.
2. Izvajati načine poslušanja:
vsebinsko (razumemo informacije in si zapomnimo ključne sestavine),
kritično (kritično presojanje slišanega) in
aktivno (želimo razumeti sogovornikova čustva, želje, potrebe, pričakovanja – empatija).
3. Izvajati predstavitve, ki bodo časovno omejene (od 1 minute do 3 minut).

S seboj lahko prinesete tudi svoje življenjepise in/ali portfolije – predstavitvene mape.

Delavnico bo vodila Lilijana Pahor, strokovna sodelavka Borze dela.

Delavnica je brezplačna, potrebne pa so predprijave do 15. 3. 2015 na mail info.skuc@guest.arnes.si.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Laboratorij idej

Laboratorij idej je poldneven posvet, na katerem se bo iskalo in kuhalo ideje, izražalo in poslušalo mnenja, predvsem pa oblikovalo končni izdelek – predlog za politične odločevalce za izboljšanje položaja mladih! Predlog bo objavljen na spletni strani Evropskega tedna mladih, kjer bo mogoče glasovati za najboljši predlog, prav tako pa bo predstavljen političnim odločevalcem v Bruslju na politični debati, ki bo potekala v prvem tednu meseca maja.

Laboratorij idej bo potekal v torek, 24. marca 2015 od 14. do predvidoma 19. ure v Ljubljani. Organizatorji iščejo 20 mladih, ki …
– delujete v okviru mladinske organizacije,
– se zanimate za socialne in družbene dejavnosti v lokalnem okolju ali pa so v njih aktivni,
– se na lokalni ravni zavzemate za izboljšanje položaja mladih,
– ste stari med 18 in 30 let.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Roadshow Nova Gorica

V četrtek, 5. marca, bo ob 14. uri v Primorskem tehnološkem parku že tradicionalni Start:up Roadshow Nova Gorica. Osrednja tema roadshowa bo, kako s podporo slovenskega podjetniškega ekosistema pospešiti razvoj podjetij. Podjetniki bodo izvedeli vse o možnostih pridobitve financiranja Slovenskega podjetniškega sklada in tekmovanju Start:up Slovenija, za posameznike in skupine, ki še nimajo svojega podjetja pa bodo predstavljene priložnosti za razvoj ideje v uspešen poslovni model in vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI – Podjetje za prihodnost.
Več o dogodku najdete v priponki.

Lepo vabljeni!


Delavnica hitrega branja

Klub ajdovskih študentov vas vabi v petek, 20. februarja 2015, ob 17h, v MC Hiša mladih Ajdovščina na Delavnico hitrega branja, ki lahko seveda marikateremu študentu pride še kako prav, pri učenju.
Na delavnici boste prepoznali in spoznali vse dobre in pozitivne lastnosti Hitrega branja. Zakaj se v nadaljevanju udeležiti tečaja, kakšne so resnične možnosti, da bo moje branje hitrejše ali lahko nadgradim znanje, ali se moje učenje resnično izboljša? Vse to boste izvedeli tam.
Primerna je za vse, tako študente kot tudi tiste, ki so že v službah in bi jim hitro branje še kako prav prišlo.
Prispevek za delavnico je 5€, katere pa boš lahko kasneje vnovčil na samem tečaju. Verjemi, splača se ti, da si vzameš slabi dve urici časa in prideš v prijetno družbo.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


16. Business Meetups Nova Gorica

V četrtek, 19.2.2015 vas ob 19. uri vabimo na 16. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v lokalu Cafe Gallus na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Gost bo Rok Mesar, ustanovitelj in direktor podjetja Red Pitaya d.d. Z gostom se bomo pogovarjali o zanimivi izkušnji in podjetniški zgodbi o rojstvu in uspehu nove in drzne zamisli z velikim tržnim potencialom – Red Pitaya. Rok ima izkušnje iz področja financ in z vodenjem start-up podjetja.
Vstop je brezplačen!
Več o dogodku najdete v priponki.

Lepo vabljeni!


Alternative: zelena delovna mesta

Ste že slišali za zelena delovna mesta? Kaj so pravzaprav in kako lahko spodbudimo njihovo rast?
Gostja februarskih Alternativ, ki jih organizira Gibanje za dostojno delo in socialno družbo v sredo, 18. 2. 2015, ob 18. uri, bo Renata Karba z organizacije Umanotera, ki bo predstavila projekt Spodbujajmo zelena delovna mesta, skozi katerega je Umanotera naredila analizo stanja, potencialov in dobrih praks v Sloveniji.
Predstavili bodo tudi podjetja, ki so bila izbrana, kot primeri dobre prakse na področju zelenih delovnih mest.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


15. Business Meetups Nova Gorica

V četrtek, 22.1.2014 vas ob 19. uri vabimo na 15. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v lokalu Cafe Gallus na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Tema pogovora bodo start-up timi, učinkovitost podjetniških ekip in težave pri iskanju ustreznih članov. Gost bo Žiga Berce iz Cofinder-ja.
Vstop je brezplačen!
Več o dogodku najdete v priponki.

Lepo vabljeni!


Šola programiranja SmartNinja – SmartNinja vikend

Primorski tehnološki park bo od 21. do 22.2.2015 v okviru Iniciative Start:up Slovenija gostil šolo programiranja SmartNinja (izobraževalni program za programiranje).
Šolo programiranja SmartNinja sestavljajo Matej Remuta, Miha Fabjan in Žiga Besel (pametne ninje). Mladeniči želijo začetnikom približati svet programiranja in ostalih IT (informacijske tehnologije) veščin. Delavnice, ki jih vodijo po Sloveniji, so poimenovali SmartNinja. Gre za dvodnevne intenzivne delavnice, na katerih se tečajniki vse od popolnih začetnikov do tistih, ki želijo znanje še poglobiti, seznanijo s svetom programiranja.
Še nikoli ni bilo takšnega povpraševanja po IT kadru in še nikoli ni bilo toliko podjetij, ki razvijajo IT produkte. Ekipa SmartNinja želi prispevati k večji zaposljivosti mladih doma in po svetu ali celo priložnost, da si posamezniki delovno mesto ustvarijo sami. Informacijska tehnologija prodira v vse pore naše družbe. Za učenje potrebuješ le en pripomoček – računalnik (v kolikor ga nimate, ga zagotovi organizator).
Pozor – znižana cena prijave velja do pet dni pred začetkom šole:
– dijaki, študentje in nezaposleni: 97,00 €;
– ostali: 147,00 €.

Več o dogodku najdete v priponki.

Lepo vabljeni!


Start-up izobraževanje – Hekovnikov StartSomethink

Pričnemo v torek, 3.2.2015, v Startup Garaži v Primorskem tehnološkem parku ob 16.00 uri. Predavanja bodo potekala preko spleta (online), v živo in dvakrat na teden. Ob torkih bodo potekala teoretična predavanja in skupno delo na poslovnih idejah, ob četrtkih pa bodo srečanja namenjena pregledu domačih nalog. Cena pettedenskega programa je 330 € na ekipo, v kolikor se prijavite preko Primorskega tehnološkega parka pa je cena 250 €.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.
Pohitite s prijavami!

Lepo vabljeni!


Delavnica Izzivi mladim

Mlade vabimo k sodelovanju na delavnicah s podjetji: »Izzivi mladim«, kjer boste reševali izzive slovenskih podjetij, pridobili nove izkušnje in poznanstva.
Delavnice bodo brezplačne tako za podjetja, kot mlade. Potekale bodo v različnih terminih po celi Sloveniji.
Prva delavnica se začne že 22. januarja in bo potekala do 30. januarja 2015.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Okrogla miza Nacionalna in evropska identiteta

Okrogla miza bo potekala v ponedeljek, 12. januarja 2015, ob 18. uri, na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici (Gregorčičeva 19, 5000 Nova Gorica).
Vabilo

Lepo vabljeni!

Predstavitev knjige Kako do službe

Vabimo vas na predstavitev knjige Kako do službe, ki bo v sredo, 17. decembra 2014, ob 17. uri v knjigarni Uradnega lista Republike Slovenije (na Dunajski cesti 167 v Ljubljani).
Knjigo bo predstavila avtorica mag. Tamara Guzelj, v času dogodka pa jo bo mogoče kupiti tudi z 10-odstotnim popustom.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


14. Business Meetups Nova Gorica

V četrtek, 11.12.2014 vas ob 19. uri vabimo na 14. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v lokalu Cafe Gallus na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Tokrat se bodo predstavili kar trije gosti – Matej Peršolja (CarLock), Blaž Erzetič (Erzetich Studio) in Emil Benko (E-fighting).
Vstop je brezplačen!
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Ravnanje z odpadki v našem vsakdanu – iz prakse v prakso

Izvajalci javnih gospodarskih služb ravnanja z odpadki, ki so vključeni v evropski projekt KOC EKO PROFILI, pripravljajo konferenco z naslovom Ravnanje z odpadki – iz prakse v prakso, ki bo potekala v soboto, 22. novembra, v Ormožu.
Število prijav je omejeno, udeležba pa je brezplačna. Prijavo je mogoče oddati najkasneje do četrtka, 20. novembra.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Izobraževanje v tujini – prednosti pri zaposlitvi?

EducationUSA center v okviru Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije v tednu mednarodnega izobraževanja organizira informativni dogodek “S trebuhom za znanjem”, ki bo potekal 20. novembra 2014 v Ljubljani.
Prvi del, ob 14. uri, je namenjen dijakom, ki razmišljajo o poletnih šolah, izmenjavah, praksah ali študiju v tujini. Drugi del, ob 17. uri, je namenjen študentom, ki razmišljajo o krajših študijskih obiskih, podiplomskem študiju, praksah v tujini.
Dogodek bo potekal v četrtek, 20. 11. 2014, v veliki dvorani v pritličju poslovne zgradbe Slovenijales, Dunajska 22, Ljubljana.
Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava zaradi omejitve mest.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


13. Business Meetups Nova Gorica

V četrtek, 20.11.2014 vas ob 19. uri vabimo na 13. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v lokalu Cafe Gallus na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Gostili bomo uspešnega podjetnika, Andraža Logarja, direktorja podjetja Third Frames Studios (3fs), ki je uspelo z mobilno aplikacijo za upravljanje z denarjem – Toshl Finance. Z Andražem bomo odgovarjali na vprašanje, kako uspeti na trgu mobilnih aplikacij in narediti mobilno aplikacijo, ki bo izstopala iz povprečja.
Vstop je brezplačen!
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


9. Slovenski forum inovacij

9. Slovenski forum inovacij bo potekal 12. in 13. novembra 2014, v Ljubljani, v Cankarjevem domu. Potekal bo pester podjetniško-inovacijski program, z aktualnimi vsebinami s področja podjetništva, inovativnosti in različnih razvojnih tem.
Več informacij najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Startup vikend Nova Gorica

Primorski tehnološki park vabi na Startup vikend Nova Gorica, ki bo potekal med 28. in 30. 11. 2014 v prostorih Primorskega tehnološkega parka.
Vabilo

Lepo vabljeni!


Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše

Gospodarska zbornica Slovenije je pobudnik akcije »Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše«, ki je nastala na podlagi informacij podjetij, članic GZS, o težavah, s katerimi se kljub visoki brezposelnosti srečujejo pri kadrovanju. Pobudi sta se kot partnerja pridružila tudi Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) in Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ).
Podjetja, ki se bodo pridružila akciji in bodo na ta dan odprla svoja vrata, bodo prejela seznam obiskovalcev (učencev in staršev) najkasneje do 20. novembra 2014. Vsako podjetje se predstavi na način, ki ga samo izbere, lahko je samo ogled, vodena predstavitev, predavanje, predstavitev določenega poklica,…
Dan odprtih vrat za mladino in starše bo v četrtek, 27. novembra 2014 od 16.00 ure dalje.
Več informacij najdete na spletni strani.

Lepo vabljeni!


Cikel predavanj: Te mika tujina? (ZDA, Francija, Nemčija)

Info ŠKUC in Sindikat Mladi plus pripravljata cikel predavanj za mlade o študiju, pripravništvih in delu v tujini. Namen cikla predavanj je mladim predstaviti čim bolj točne in konkretne informacije o programih, v katere bi se mladi tako pogosteje in lažje vključili. Na predavanjih bodo z vami organizacije, ki vam bodo zagotovo ponudile najboljše odgovore na vaša vprašanja.
Več informacij in program najdete na spletni strani.

Lepo vabljeni!


Razstava Start-up podjetništvo

Primorski tehnološki park vas vabi na ogled razstave START-UP PODJETNIŠTVO: znanje, inovativnost, kreativnost in podjetništvo za razvoj regije. Razstava bo na voljo v prostorih sedeža občine Renče-Vogrsko, Bukovica 43, 5293 Volčja Draga od 3. do 9. novembra 2014.
Namen razstave je obiskovalcem predstaviti programe, delovanje in poslanstvo Primorskega tehnološkega parka v slikovni obliki. Na ogled vam bodo programi kot so Startup vikend Nova Gorica, POPRI (Podjetje za prihodnost), Business Meetups Nova Gorica, Start:up Geek House, Startup Garaža, Go:global, konferenca PODIM, Roadshow, tekmovanje Start:up leta, Startup inkubator itd.

Lepo vabljeni!


12. Business Meetups Nova Gorica

V četrtek, 23.10.2014 vas ob 20. uri vabimo na 12. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v lokalu Cafe Gallus na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Z nami bo gost Matej Golob iz podjetja 30Lean, kjer pomaga razvijati, preverjati in pivotirati podjetniške ideje v obliki Lean Start-up mentoriranja, v prostem času pa jih pomaga širiti skozi vse bolj znane TEDx dogodke.
Več o dogodku najdete na spletni povezavi.

Vabilo

Lepo vabljeni!


Zaposlitveni sejem Moje delo

Zaposlitveni sejem se bo odvijal 22. in 23. 10. 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na njem boste imeli možnost spoznati podjetja in izmenjati informacije s svojimi potencialnimi delodajalci, prav tako pa bodo imela podjetja možnost spoznati vas. Cilj soočenja kandidatov in delodajalcev je v tem, da obe strani pridobita kar največ koristi v najkrajšem možnem času. Prav tako se bodo v tem času odvijala številna zanimiva predavanja na temo zaposlovanja.
Več o programu najdete na spletni povezavi.

Karierni center UNG organizira v sredo, 22. oktobra 2014, brezplačni avtobusni prevoz na Zaposlitveni sejem na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Prijave zbiramo do ponedeljka, 20. oktobra 2014.

Lepo vabljeni!


ADRIATinn Startup vikend

Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič, organizira ADRIATinn Startup vikend, ki bo potekal v Kopru od petka 3. oktobra 2014, do nedelje, 5. oktobra 2014.

ADRIATinn Startup vikendi so namenjeni promociji podjetništva, sodelovanja in ustvarjalnosti med MSP, študenti, raziskovalci, samostojnimi podjetniki in sledijo uveljavljenemu modelu 54-urnega dogodka, kjer se zberejo razvijalci, oblikovalci, tržniki, produktni menedžerji in startup navdušenci ter skupaj delijo ideje, oblikujejo skupine, ustvarijo produkte in morebiti zaženejo svoj startup.
Več informacij najdete v vabilu.

Lepo vabljeni!


Tečaj slepega tipkanja

Bi želeli pridobiti večjo hitrost v desetprstnem tipkanju in s tem boljšo samozavest?
Odgovor na to ima LUNG, ki vam ponuja 30-urni tečaj slepega tipkanja.
Udeleženci se naučijo slepega pisanja po desetprstnem sistemu in osnov oblikovanja različnih besedil (diplom, seminarskih nalog, različnih dokumentov …)
Trajanje: 30 ur
Potek: dva krat tedensko, ob ponedeljkih in četrtkih med 16:30 in 18:00 v računalniški učilnici na LUNG-u.
Cena: 170 EUR z vključenim DDV. Pri plačilu izkoristite svoj kupon ugodnosti!
Zbiramo prijave do 30. 9. 2014.
Predviden začetek: v mesecu oktobru.
Več o programu najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Predavanje “Kako danes najti dostojno delo”

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) vabi na predavanje “Kako danes najti dostojno delo?”, ki bo potekalo 23. septembra 2014, ob 18. 00 uri, na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.
Z Vesno Miloševič Zupančič, magistrico managementa in strokovnjakinjo za zaposlovanje mladih, boste spregovorili o iskanju dela, o pristopu do delodajalev… Izvedeli boste na kakšen način delavce iščejo zaposlovalci in kaj od kandidatov pričakujejo.
Predavateljica vam bo predstavila tudi ukrepe aktivne politike zaposlovanja in subvencije, ki jih lahko uporabijo mladi brezposelni, da izboljšajo svojo konkurenčnost ter tiste ukrepe, ki so namenjeni delodajalcem za zaposlovanje mladih.
Udeležba na predavanju je brezplačna, zainteresirani pa obvezno najavite svojo udeležbo na elektronski naslov. Predavanje bo predvidoma 90 minut.
Več o programu najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Festival podjetništva

Primorski tehnološki park bo od 22.9. do 26.9.2014 organiziral FESTIVAL PODJETNIŠTVA, znotraj katerega bo izvedel različne dogodke z namenom spodbujanja znanja, inovativnosti, kreativnosti in podjetništva za razvoj goriške regije.
Več o programu najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Festival znanosti Nova Gorica

Festival znanosti Nova Gorica je prireditev, ki javnosti ponuja priložnost, da se sreča z znanostjo in znanstveniki od blizu v sproščenem okolju.
Drugi Festival znanosti Nova Gorica bo potekal 19. in 20. septembra 2014 v centru Nove Gorice, večina dogodkov v sklopu prireditve se bo odvila na Bevkovem trgu.
Več o programu najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Slovensko-avstrijski zaposlitveni dan v Kranju

V četrtek, 25. septembra 2014 bo v prostorih Urada za delo Kranj (Šuceva 23), od 9. do 12. ure potekal čezmejni zaposlitveni sejem »Slovensko – avstrijski zaposlitveni dan«.
Na zaposlitvenem dnevu se bodo predstavili gorenjski delodajalci, nemško podjetje in avstrijska agencija za zaposlovanje, ki bodo ponujali prosta delovna mesta v industriji in turizmu. Sodelovali bodo tudi predstavniki EURES Slovenija in EURES Avstrija, ki bodo ponujali aktualna delovna mesta v državah EU.
Zaposlitveni dan je namenjen delodajalcem iz Slovenije in tujine, ki želijo predstaviti dejavnosti svojega podjetja ter aktualna prosta delovna mesta ter v kratkem času srečati čim več oseb, ki iščejo zaposlitev.
Več o programu najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


IV. Dan predstavitve seminarjev

Vabimo vas na “IV. Dan predstavitve seminarjev”, ki ga 12. septembra 2014 organizira Laboratorij za raziskave materialov. Vsi seminarji bodo potekali v Raziskovalnem centru v Ajdovščini, v Amfiteaterski predavalnici Geoplin s pričetkom ob 9.15 uri.
Več o programu najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Delavnica: Bom bolj zaposljiv, če bom aktiven?

Sindikat Mladi plus vabi na delavnico »Bom bolj zaposljiv, če bom aktiven?«, ki bo potekala v četrtek, 11. 9. 2014 ob 18h. Predavata Alenka Blazinšek, univ. dipl. andrag., Zavod Nefiks in Vesna Miloševič Zupančič, mag. manag.
Zakaj je pomembno, da smo aktivni, kje smo lahko aktivni in kako nam to pomaga pri iskanju dela? Kaj je to zaposljivost in kako jo povečati? Je res, da se vsega, kar znamo, naučimo v šoli?
Na delavnici Sindikata Mladi plus bomo poskušali odgovoriti na vsa zgornja vprašanja. Hkrati bomo poudarili, zakaj je neformalno pridobljeno znanje tako pomembno, kako ga pridobiti in kako se predstaviti delodajalcem. Delavnico izvajamo v okviru projekta “Mladi – z nami do dela”, ki ga podpira MOL.
Trajanje: 80–90 minut
Lokacija: Zveza svobodnih Sindikatov Slovenije (ZSSS), Dalmatinova 4, Ljubljana
Predavateljici: Alenka Blazinšek, univ. dipl. andrag., Zavod Nefiks in Vesna Miloševič Zupančič, mag. manag.
Prijave: Predavanje je brezplačno, število mest pa je omejeno, zato so obvezne prijave na e-mail: info@mladiplus.si. Prijave sprejemajo do dneva pred predavanjem.
Več informacij na spletni strani.

Noč raziskovalcev

Vas zanima kaj počnejo raziskovalci in znanstveniki? Kako se odvija njihov raziskovalni proces ter kakšno je njihovo vsakdanje življenje? Potem obiščite aktivnosti v okviru projekta Noč raziskovalcev 2014. Noč raziskovalcev je projekt iz programa Horizon 2020, katerega cilj je predstaviti poklic in življenje znanstvenika.
»Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja« je fokus vseh aktivnosti v okviru letošnje Noči raziskovalcev 2014, ki bo potekala po vsej Evropi v petek, 26. septembra 2014.
Preko različnih aktivnosti se bo mladi lahko informirali o priložnostih in izzivih, ki jih prinašata znanost in poklic raziskovalcev. V Sloveniji se bodo aktivnosti odvijale na različnih lokacijah: v Ljubljani, Novem mestu, Izoli in Planici.
Več o programu v Sloveniji.
Več o programu v Evropi.


Roadshow Nova Gorica

Iniciativa Start:up Slovenija organizira vseslovenski roadshow oziroma predstavitvene delavnice v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in Celju, ki so namenjene:
– podrobni seznanitvi z vsebino in vsemi pravno-formalnimi pogoji razpisov SK50 in SK200 za pridobitev 50.000 € konvertibilnega posojila oziroma 200.000 € javne lastniške investicije,
– spoznavanju vitkih in agilnih podjetniških metod za razvoj produkta ter poslovnega modela,
pridobivanju informacij o poteku, vsebini in pogojih sodelovanja v pospeševalnikih Start:up Geek House (SHG) in Go:Global Slovenia (GG),
– osebnim svetovanjem podjetnikom za pripravo in oddajo vloge na oba razpisa,
– pogovoru o najpogostejših vprašanjih in dilemah podjetnikov, ki se odločajo za prijavo na razpis in pridobitev lastniške investicije.

Na delavnicah v vseh štirih krajih bodo svoje izkušnje pri zagonu, rasti in financiranju podjetja delili tudi lokalni podjetniki.

Več o dogodku, program in prijave najdete na spletni strani.


Razstava Primorskega tehnološkega parka

Primorski tehnološki park in Mestna občina Nova Gorica vabita na odprtje razstave
START-UP NOVA GORICA: znanje, inovativnost, kreativnost in podjetništvo za razvoj regije,
ki bo potekala 23. junija 2014 ob 17.00 uri v avli mestne hiše (Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica).

Pozdravne besede bodo prispevali župan Matej Arčon, direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh in predsednik aktiva ravnateljev Marjan Kogoj.

Poslanstvo, programi in delovanje Primorskega tehnološkega parka vam bodo predstavljeni v slikovni obliki od 23.6. do 30.6.2014! Vabljeni na razstavo v avlo mestne hiše Nova Gorica!

Več informacij najdete na spletni strani.

Lepo vabljeni!


10. Business meetups Nova Gorica

Dogodek bo potekal v četrtek, 19. 6. 2014 ob 20.00 uri v Caffe Gallus Nova Gorica.
Tokratna gostja bo Irena Fonda, direktorica podjetja FONDA.SI d.o.o.. Irena je molekularna biologinja in dobitnica številnih priznanj za študijske dosežke. Skupaj z očetom in bratom vodi podjetje in obenem dela na mednarodnih raziskovalnih projektih s področja morske biologije. Od leta 2003 jim je uspelo zgraditi izjemno blagovno znamko Piranski brancin FONDA, zato bomo a meetup-u govorili prav o tem kateri so pravilni koraki in katere so pasti pri izgradnji blagovne znamke.

Lepo vabljeni!


Delavnica »Izobraževalni trening za študente in dijake«

Inštitut Zlati ključ organizira delavnico, ki bo potekala v torek, 1. 7. 2014 ob 16.00 uri v sejni sebi Kluba goriških študentov.

Čas je za učenje z užitkom. Spoznaj veščine in orodja, s katerimi se boš učenja dejansko lotil z užitkom. Poleg tega boš izkoristil in nadgradil svoj spomin ter komaj čakal na naslednji izziv (ustni ali pisni). Na delavnici se bodo posvetili predvsem motivaciji za učenje, hitremu branje, in branju sogovornika.

Cena delavnice je 30 € če pridete sami, če zraven še koga pripeljete, pa je cena 20 €.

Prijavite se na spletni povezavi ali na telefonski številki 040 631 064.

Lepo vabljeni!


Delavnica »International Workshop on Solar Energy Materiale – SOLMAT 2014«

Laboratorij za raziskave materialov vas vabi na delavnico “International Workshop on Solar Energy Materiale – SOLMAT 2014”, ki bo potekala 17. in 18. junija 2014 v Dvorcu Lanthieri, Vipava.

Več o programu najdete na spletni povezavi.

Lepo vabljeni!


Okrogla miza »Pošteno poslovanje in pozitivni gospodarski zgledi«

Civilna iniciativa Čaven in Klub slovenskih podjetnikov vabita na okroglo mizo gospodarstvenikov “Pošteno poslovanje in pozitivni gospodarski zgledi”, ki bo potekala v okviru VI. Večera pod Čavnom, in sicer v sredo, 11. junija 2014 ob 17. uri v Ajdovščini (v prostorih Univerze v Novi Gorici, Vipavska 11c, Ajdovščina).

Okroglo mizo bo povezoval Tino Mamić (novinar in publicist), gosta na okrogli mizi pa bosta mag. Uroš Slak (izvršni direktor SBC) in Marjan Batagelj (predsednik kluba SBC in direktor Postojnske jame).

Gostje bodo odgovarjali tudi na vprašanja obiskovalcev.

Lepo vabljeni!


Delavnica »Prepoznavanje in razvoj kompetenc«

Delavnica bo potekala v četrtek, 12. junija 2014 med 14. in 18. uro, v prostorih Mladinskega sveta Slovenije, Dunajska 5, Ljubljana.
Na delavnici boste prepoznali in razvili kompetence, ki jih imajo mladi (pridobljene preko udeležbe v mladinskih organizacijah, preko nevladnih, prostovoljskih organizacijah, preko neformalnega učenja, preko študentskega dela, itd…) in kako jih na primeren način predstaviti delodajalcem.

Delavnico bo izvedla Alenka Blazinšek. Udeležba na delavnici je brezplačna.

Več informacij na spletni strani.

Lepo vabljeni!


Predavanje “The ArTOF: From Principles to Applications”

Vabimo vas na predavanje prof. Torsten Leitnerja, Univerza Uppsala, Švedska, z naslovom:
“The ArTOF: From Principles to Applications”, ki bo potekalo v sredo, 18. 6. 2014 ob 10.40 v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

Lepo vabljeni!


Predavanje “Future high resolution time and angular resolved photoemission using Angular Resolved Time of Flight methods”

Vabimo vas na predavanje prof. Svante Svenssona, Univerza Uppsala, Švedska, z naslovom:
“Future high resolution time and angular resolved photoemission using Angular Resolved Time of Flight methods”, ki bo potekalo v sredo, 4. 6. 2014 ob 11.00 uri v Raziskovalnem središču v Ajdovščini, amfiteaterska predavalnica Geoplin.

Lepo vabljeni!


Podjetniški upi 2014

Dogodek bo potekal 4. 6. 2014 od 9. ure naprej, in sicer v Kopru, v prostorih Univerze na Primorskem.

Več informacij, program in prijave najdete na spletni strani.


Informativni dan UNG za programe 2. stopnje

Univerza v Novi Gorici in karierni center vabita na informativni dan za programe 2. stopnje, ki bo potekal 28. maja ob 16. uri v prostorih Univerze v Novi Gorici.
Predstavljeni bodo naslednji programi 2. stopnje:

 • Gospodarski inženiring
 • Okolje
 • Fizika
 • Slovenistika ter
 • Medijske umetnosti in prakse

Več informacij na spletni strani.


Entrepreneurship in Life Sciences

Center odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo COBIK skupaj z Genialis organizira zanimiv dogodek Entrepreneurship in Life Sciences, namenjen vsem, ki delujejo na področju biotehnologije, ved o življenju, zdravja. Namenjen je tako raziskovalcem, podjetnikom, študentom, pa tudi splošni javnosti, saj bo razprava vsaj v delu osvetlila tudi vprašanje odnosa med okoljem in novo nastajajočimi področji raziskovanja in podjetništva. Dogodek bo potekal 5. 6. 2014 ob 15. uri v Ajdovščini (Tovarniška 26, Ajdovščina).


Klepet z diplomanti s področja fizike in okoljevarstva

Vabimo vas na dogodek, ki bo potekal v torek, 20. 5. 2014, ob 15.00 uri, v predavalnici P2 na Univerzi v Novi Gorici, Vipavska 13, Nova Gorica.

Program dogodka

Na dogodku se bodo predstavili in s študenti delili svojo zgodbo od študija in diplome do današnje zaposlitve:

 • dr. Matej Andrejašič – doktor znanosti (Fizika 3. stopnje), zaposlen v podjetju Pipistrel;
 • Andreja Malus – diplomantka Fakultete za znanosti o okolju, zaposlena v e-Hiši (novogoriški hiši poskusov) ter
 • Andreja Palatinus – diplomantka Fakultete za znanosti o okolju, zaposlena na Inštitutu za vode.

Prijave

Prijave sprejemamo na e-naslovu: karierni.center@ung.si do ponedeljka, 19. 5. 2014.

Lepo vabljeni!


9. Business Meetups Nova Gorica

Dogodek bo potekal v četrtek, 22. 5. 2014 ob 20.00 uri, v Caffe Gallus.
Gostili bodo Anjo Križnik Tomažin, ki bo predstavila tehnike javnega nastopanja v svetu podjetništva.


Predstavitev “Work abroad programme HR in Czech Republic”

AISEC Nova Gorica vabi študente in diplomante, mlajše od 30 let, na predstavitev “Work abroad programme HR in Czech Republic”, ki bo potekala v četrtek, 15. 5. 2014 ob 15h v prostorih FUDŠ (Gregorčičeva 19, 5000 Nova Gorica).

Svojo udeležbo potrdite na arnela.karat@aiesec.net


Teden vseživljenjskega učenja 2014

V tednu od 12. do 18. maja 2014 potekajo po celotni Sloveniji razni dogodki.

Več informacij in koledar dogodkov na spletni strani.


Čezmejni zaposlitveni sejem v Mariboru

V četrtek 22. maja 2014, bo v prostorih Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja, Koroška cesta 130 v Mariboru, čezmejni zaposlitveni sejem.

Zaposlitveni sejem je na eni strani namenjen delodajalcem iz Slovenije in Avstrije, ki želijo predstaviti dejavnost svojega podjetja, aktualna prosta delovna mesta, možnosti zaposlovanja in v kratkem času srečati čim več oseb, ki iščejo zaposlitev ter z njimi navezati stik ali opraviti kratek intervju. Na drugi strani je namenjen iskalcem zaposlitve, ki iščejo svojo priložnosti na trgu dela.
Na sejmu bodo sodelovali tudi partnerji iz lokalnega okolja, ki s svojo dejavnostjo in razvojem novih programov in projektov omogočajo iskalcem zaposlitve čim več priložnosti za aktivacijo, pridobivanje novih znanj in kompetenc ter s tem pripomorejo k sooblikovanju boljših pogojev na trgu dela v regiji.

Več informacij in seznam sodelujočih na spletni strani.


Konferenca CGS 2014

V četrtek 22. maja 2014, bodo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani priredili tradicionalno CGS konferenco 2014, osrednji slovenski dogodek, na katerem govorijo o inovativnih informacijskih tehnologijah za računalniško podprto načrtovanje v arhitekturi, gradbeništvu, geodeziji, strojništvu o okoljskih in prostorskih informacijskih tehnologijah in drugih sorodnih vsebinah.

Več informacij in prijave najdete na spletni strani.


Univerza gre na trg

Karierni centri Univerze v Ljubljani organizirajo 21. maja 2014 na Kongresnem trgu v Ljubljani Elevator Pitch festival. Z nami bodo predstavniki več kot 30 različnih podjetij, katerim se boste imeli priložnost predstaviti na inovativen način, v obliki hitrih zmenkov, sočasno pa bodo potekale tudi interaktivne delavnice, na katerih se boste seznanili s poslovnim bontonom na zaposlitvenih razgovorih in kako premagati tremo.
Prostih je še nekaj mest, zato pohitite s prijavo.

Več informacij in prijave najdete na spletni strani.


Čezmejni zaposlitveni sejem “Zaposlitev brez meja”

Čezmejni zaposlitveni sejem bo potekal 8.5.2014 v prostorih Taverne, na Pristaniški ulici v Kopru med 11.00 in 16.00 uro, medtem ko se bodo spremljevalne aktivnosti odvijale v sejni sobi Hotela Koper.

Na sejmu se bo predstavilo 28 slovenskih in 12 italijanskih razstavljavcev ter pet predstavnikov evropskih mrež.

Več informacij najdete na spletni strani.


Okrogla miza Mednarodna mobilnost (mladih)

Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici vabi vse študente, da se udeležijo Okrogle mize Mednarodna mobilnost (mladih), ki se bo odvijala v sredo, 23. 4. 2014 v kavarni Rusjan (EDA center) ob 18.00.
Gostje: AIESEC Slovenija, Turško veleposlaništvo, Youth to Bussines Forum, FUDŠ ERASMUS koordinatorka
Moderatorji: Arnela Karat in Alina Zubkovych
Diskutirali bomo:
1. o možnostih, ki se mladim ponujajo na področju mednarodne mobilnosti in pomembnosti le-te pri iskanju službe in pri nadaljnji karieri,
2. ali mladi znajo izkoristiti možnosti, ki se jim ponujajo,
3. o prednostih mednarodne mobilnosti v današnjem času,
4. o statistikah mednarodnih mobilnostih (porast/upad) in
5. o financiranju tovrstnih mobilnostih.
Diskusija bo potekala v angleškem jeziku.

Lepo vabljeni!


Delavnica o odkrivanju osebnostih vrednot in interesov ter oblikah osebnostnih testiranj

Karierni center UNG organizira skupaj s Kariernim centrom VIRS Primorske delavnico, ki bo potekala v četrtek, 24. 4. 2014 ob 14.00 uri, v predavalnici P1 na Univerzi v Novi Gorici (Rožna Dolina). Delavnico bo vodila mag. Teja Valenčič, vodja projektov VIRS Primorske, ki ima licenco za izvajanje tovrstnih testiranj.

Prijave

Prijave sprejemamo na e-naslovu karierni.center@ung.si do srede, 23. 4. 2014.

Lepo vabljeni!


Delavnica “Kako do sredstev za financiranje projektov gospodarstva, univerz in raziskovalnih institucij”

Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Univerzo v Novi Gorici, GZS za severno Primorsko in Znanstveno-raziskovalnim središčem Univerze na Primorskem vabi na brezplačno delavnico “Kako do sredstev za financiranje projektov gospodarstva, univerz in raziskovalnih institucij” Predstavitev EU programa Obzorje 2020.

Delavnica bo potekala v sredo, 16. aprila 2014 ob 10.00 uri v Primorskem tehnološkem parku.

Lepo vabljeni!


Delavnica “Kako do kariere iz strasti?”

Karierni center VIRS Primorske vabi na delavnico, ki bo potekala v torek, 15. 4. 2014 od 13.00 do 15.00 ure (P5, I. nad., EDA center, Delpinova 18B, Nova Gorica).

Prišli so časi, ko moramo vedeti katere so naše prednosti in lastnosti, da jih lahko prodamo na trgu oziroma delodajalcu. Prvi korak k uspešni karieri je zavestna odločitev, da se želimo spremeniti in prevzeti vajeti življenja v svoje roke. Spoznati se moramo do podrobnosti, da vemo, kaj nas veseli, kaj nas izpolnjuje in kaj nam prinaša notranji mir. Zato za študente organizirajo delavnico, kjer bodo povedali RECEPT, kako priti do uspešnega in srečnega življenja.
Srečanje bo vodila predavateljica in coach Florence Maria Bratuž, katere namen je, da vsakega posameznika vzpodbudi, da prične razmišljati podjetniško.

Prijave

Prijave zbirajo na na e-mail florence@vinkom.si do vključno 14. aprila do 9. 00 ure. Cena delavnice je 8 €.

Lepo vabljeni!


Klepet s podjetnikom s področja humanistike in jezikoslovja

Vabimo vas na dogodek, ki bo potekal v četrtek, 3. 4. 2014, ob 16.00 uri, v predavalnici P1 na Univerzi v Novi Gorici, Vipavska 13, Nova Gorica.

Program dogodka

Na dogodku se bosta predstavili in s študenti delili svojo zgodbo od študija in diplome do svojega podjetja:

 • Mateja Kregar Gliha – diplomantka Fakultete za humanistiko (smer Kulturna zgodovina), ki se ukvarja z vodenjem turistov in predstavljanjem zgodovine slovenskih mest ter
 • Deana Kodele – ustanoviteljica podjetja Language Sitter, ki je začela z inovativno metodo na področju jezikovnega izobraževanja in poučevanja jezikov, med drugim tudi slovenščine za tujce, zato predstavlja dober primer navdiha za bodoče delo naših študentov in diplomantov.

Prijave

Prijave sprejemamo na e-naslovu: karierni.center@ung.si do srede, 2. 4. 2014.

Lepo vabljeni!


7. Business Meetups Nova Gorica

Dogodek bo potekal v četrtek 20. 3. 2014 ob 18.00 uri, v Caffe Gallus.
Gostili bodo Damjana Matičiča, direktorja podjetja Koofr d.o.o., ki je zmagalo na tekmovanju za Start:up leta 2013. Rdeča nit pogovora bo, kako uspeti na tekmovanju Start:up leta. Dotaknili se bodo tudi teme coworking prostora za inovativne freelancerje in start-up ekipe.


Zaposlitveni sejem v Ajdovščini

MLADI, pridružite se nam na Zaposlitvenem sejmu v Ajdovščini in spoznajte, kdo in kako vam lahko pomaga pri iskanju zaposlitve in izboljšanju vaših zaposlitvenih možnosti!

Mladinski svet Ajdovščina bo v soboto 22. marca 2014 organiziral Zaposlitveni sejem, ki bo potekal v okviru projekta » S sosedi za skupno prihodnost«. Dogodek se bo odvijal v Baru Hiše mladih v Palah v Ajdovščini s pričetkom ob 16. uri.

Potek dogodka: – ob 16h: stojnice za informiranje različnih organizacij, ki se ukvarjajo z zaposlovanjem mladih. – ob 17h: okrogla miza, kjer se bodo predstavile izbrane organizacije, kot so Zavod za zaposlovanje Ajdovščina, Primorski tehnološki park Vrtojba, Aiesec in druge

Vabimo vse dijake, študente in druge mlade, da se dogodka udeležite in si pridobite informacije o različnih možnostih iskanja zaposlitve, spoznate pestro ponudbo vse bolj priznanega neformalnega izobraževanja ter druge izzive, ki jih velja izkoristiti med študijem in po njem.

Želimo vas spodbuditi, da se že danes začnete zavedati svojih želja, kako jih uresničiti in kako vam pri dosegu vaših ciljev lahko pomagajo tudi neformalno pridobljena izobraževanja in izobrazba.

Več informacij na Facebook strani.