Vabilo na Razstavo semestrske produkcije 2010/2011

21. december 2010

Vabimo vas na na prednovoletno srečanje in ogled skupne Razstave semestrske produkcije študentov Visoke šole za Umetnost Univerze v Novi Gorici in Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart, ki bo v sredo, 22. decembra 2010 ob 19. uri v Bežigrajskem dvoru v Ljubljani (Dunajska 56).

Ogledali si bomo lahko dela, ki so nastala v rednem programu ter na večih intenzivnih delavnicah: z bivšim študentom Famul Stuarta ter danes fotografom svetovnega formata Tadejem Žnidarčičem, v sklopu Nagrade Darka Bratine so študentje v Gorici sodelovali na delavnici z letošnjim prejemnikom nagrade, češkim režiserjem Miroslavom Janekom, zopet je bil na šoli sveže ovenčani filmski režiser Rajko Grlić, med Animateko pa Rastko Ćirić, bili pa smo tudi na arhitekturnem bienalu v Benetkah. Mentorica Metka Pretnar in študentka Marija Laura Potočnik smeri Ambient šole Famul Stuart pa sta se novembra udeleželi štirinajstdnevne mobilnosti v Berlinu, kjer sta se med drugim na Technische Universität Berlin udeležili delavnice pod vodstvom znanega scenografa Petra Maxwella Daviesa o sodobni operi.

Vljudno vabljeni!

Dodatne informacije

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si

Delavnica nagrajenca newjorškega GSIFF festivala Rajka Grlića na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici novembra letos. Foto: Miha Godec