Študijski program Univerze v Novi Gorici prejel pokroviteljstvo meddržavne organizacije ICCROM

Datum objave: 18. 7. 2011
Novice

Fakulteta za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici v sklopu svojih študijskih programov ponuja izobraževanje na mednarodnem podiplomskem študijskem programu "Ekonomika in tehnike konservatorstva arhitekturne in krajinske dediščine".

Študijski program, ki je rezultat sodelovanja z Univerzo IUAV iz Benetk (Universita IUAV di Venezia), Italija temelji na interdisciplinarnem združevanju gradbeno-arhitekturnega in ekonomsko-pravnega znanja, ki strukturno dopolnjujeta teoretske vidike konservatorstva. Izvajati smo ga začeli v študijskem letu 2005/2006, trenutno pa imamo vpisanih 32 tujih študentov.

13. julija 2011 je doktorski študijski program "Ekonomika in tehnike konservatorstva arhitekturne in krajinske dediščine" doživel poseben uspeh, saj je prejel pokroviteljstvo Mednarodnega centra za študij varstva in restavriranja kulturnih dobrin – ICCROM (ang. International Center for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property). Univerza v Novi Gorici in ICCROM bosta v kratkem podpisala sporazum o sodelovanju na področju varstva, načrtovanja in upravljanja dediščine. Cilj skupnega sodelovanja je soočanje s kompleksnostjo interdisciplinarnih raziskav na področju dediščine in prenos izkušenj v vsakdanje življenje.

ICCROM je meddržavna organizacija, ki se zavzema za ohranjanje kulturne dediščine. Ima 129 članic iz različnih držav in je edina svetovna ustanova z namenom ohranjanja vseh zvrsti kulturne dediščine, tako premične kot nepremične.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si