Predstavitev Univerze v Novi Gorici na sejmu Informativa '11

Datum objave: 16. 1. 2011
Dogodki

V petek in soboto, 21. in 22. januarja 2011 se bo Univerza v Novi Gorici predstavila na vseslovenskem sejmu izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja - Informativa '11, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Študenti univerze bodo v sodelovanju s profesorji predstavili vse študijske programe in način študija, ki ga bodo popestrili z eksperimenti in prikazom praktičnega dela, kot poteka na Univerzi v Novi Gorici.

Informativo '11 bo v petek ob 10.30 uri slavnostno otvoril tudi rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik, predsednik Rektorske konference RS in ugledni profesor astrofizike osnovnih delcev. Prof. dr. Danilo Zavrtanik s sodelavci na Univerzi v Novi Gorici že 15 let razvija univerzo, kjer znanje nastaja v harmoničnem odnosu med študenti in raziskovalci ter ga eminentni profesorski zbor prenaša na mlajše generacije in v podjetniško okolje. V petek med 16.05 in 16.30 bo obiskovalce Univerza v Novi Gorici na odru Informative '11 popeljala od vinske trte do galaksij. Zato razmislite, bodoči študenti, kaj boste, ko boste veliki: fizik, videastka, raziskovalec vina, gospodarska inženirka, nevrolingvistka, ekotoksikolog … Prednosti študija na Univerzi v Novi Gorici in svoje delo bodo predstavili uspešni diplomanti Univerze v Novi Gorici.

V predavalnici C bo v petek med 17.15 in 18.00 dr. Peter Purg, sodelavec Univerze v Novi Gorici, predstavil novosti v izobraževanju za umetnosti in kreativne industrije. Pojasnil bo, kako pri nas raziskujemo prihodnost fotografije, animacije, videofilma, novih medijev. Vas zanima, zakaj naši študentje skupaj z učitelji blogajo na spletišču šole, javno objavljajo videozapise predavanj, se gredo (svoj) Facebook …?

Več informacij o Informativi '11: http://www.informativa.si.

Vabljeni na Informativo '11!

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si