Predavanje v okviru cikla Znanstveni večeri

Datum objave: 9. 2. 2012
Dogodki

Univerza v Novi Gorici vabi na predavanje, ki ga bo imel prof. dr. Borut Geršak (redni profesor na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, predstojnik kliničnega oddelka za kirurgijo srca in ožilja UKC Ljubljana), z naslovom "Novosti v kirurgiji srca". Predavanje bo v sredo, 15. februarja 2012 ob 19. uri na dvorcu Zemono pri Vipavi.

Sledil bo razgovor s predavateljem, ki ga bo moderiral prof. dr. Mladen Franko, redni profesor za področje kemije na Univerzi v Novi Gorici.

Predavanje bo potekalo v slovenskem jeziku.

V zadnjih letih je zaradi razvoja bazičnih znanosti prišlo tudi do velikega razvoja medicine in še zlasti kirurgije srca. Zunajtelesni krvni obtok, kot osnova vse srčne kirurgije, se je preoblikoval v naprave, ki jih s preprostim imenom imenujemo umetno srce. Raziskave na področju motenj srčnega ritma so prav tako privedle do spoznanja, da lahko številne motnje zdravimo bodisi kirurško ali pa kombinirano – hibridno. Velik preskok pa so v preteklem letu naredile zaklopke, ki ji lahko vstavljamo sicer na kirurški način, a brez šivov.

Vljudno vabljeni!

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si