Jezikoslovca Univerze v Novi Gorici člana evropskega raziskovalnega konzorcija

Datum objave: 6. 10. 2011
Novice

Jezikoslovca z Univerze v Novi Gorici prof. dr. Artur Stepanov in prof. dr. Penka Stateva sta postala člana evropskega jezikoslovnega raziskovalnega konzorcija, ki bo pripravil strokovno mnenje (t.i. "position paper") o položaju in usmeritvah v teoretičnem in eksperimentalnem jezikoslovju v okviru evropskih raziskovalnih programov.

Dokument bo določil strateške cilje in ključne raziskovalne izzive kognitivne znanosti o jeziku za prihodnje desetletje, vseboval pa bo tudi priporočila Evropski komisiji glede prioritetnih tem, ki naj bodo v prihodnjih 5-10 letih v ospredju pri financiranju raziskav s tega področja.

V konzorciju, ki se je prvič sestal septembra 2011 na ustanovi Netherlands Institute for Advanced Studies v nizozemskem Wassenaarju, poleg prof. dr. Arturja Stepanova in prof. dr. Penke Stateve sodelujejo še teoretični in eksperimentalni jezikoslovci z univerz v Leidnu, Utrechtu, Veroni, Trentu, Edinburghu, Readingu, Ženevi, Konstanzi, Lyonu, Nantesu in Baskiji. Univerza v Novi Gorici je tako edina univerza v Sloveniji in v Srednji Evropi, ki ima zastopnika v omenjenem evropskem jezikoslovnem konzorciju in s tem tvorno sodeluje pri sprejemanja strateških odločitev glede razvojnih usmeritev Evropske unije.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si