Rektorji slovenskih univerz podpisali Resolucijo Rektorske konference RS

Datum objave: 30. 3. 2012
Novice

V četrtek, 29. marca 2012 je na Univerzi v Mariboru potekala Konferenca o kulturi kakovosti in prepoznavnost slovenskih univerz, v organizaciji Slovenske rektorske konference.

Podpis Resolucije Rektorske konference Republike Slovenije.Foto: Mediaspeed
Podpis Resolucije Rektorske konference Republike Slovenije.Foto: Mediaspeed

Ob tej priložnosti so številni domači in tuji predavatelji spregovorili o nujnih premikih na področju kakovosti na univerzah ter predstavili že obstoječe dobre prakse skozi delavnice in razprave. Konferenco so odprli predsednik Slovenske rektorske konference prof. dr. Danijel Rebolj, minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Žiga Turk ter predsednik SAZU prof. dr. Jože Trontelj.

Velik dosežek konference pa je zagotovo podpis Resolucije Rektorske konference Republike Slovenije, katero so podpisali rektorji vseh štirih slovenskih univerz. Njen namen je spodbuditi, okrepiti in razvijati kulturo kakovosti na slovenskih univerzah skozi cilje, ki bodo spodbujali aktivnosti za večjo prepoznavnost slovenskih univerz v mednarodnem prostoru, krepili proces internacionalizacije kot tudi gradili pozitivno okolje za uspešnejši razvoj sistema za zagotavljanje kakovosti. S podpisom so se tako vse štiri slovenske univerze zavezale k razvoju kulture kakovosti in s tem storile prvi skupni korak k uspešnejšemu sodelovanju v univerzitetnem prostoru in s tem sporočile, da si upajo tekmovati in sprejemati izzive.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si

Rektor Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik. Foto: Mediaspeed
Konferenca o kulturi kakovosti in prepoznavnost slovenskih univerz.Foto: Mediaspeed
Podpis Resolucije Rektorske konference Republike Slovenije.Foto: Mediaspeed