Univerze v Novi Gorici na sejmu IFAM-Intronika 2013 v Celju

Datum objave: 10. 2. 2013
Dogodki

Letos je na sejmu IFAM-Intronika 2013, ki je potekal od 30. januarja do 1. februarja 2013 na celjskem sejmišču, sodelovala tudi Univerza v Novi Gorici.

Univerze v Novi Gorici na sejmu IFAM-Intronika 2013 v Celju

Predstavila se je v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije z odborom za znanost in tehnologijo in strokovno sekcijo elektronikov, ki jo vodi predsednik Janez Škrlec. Poleg Univerze v Novi Gorici so se v okviru OZS predstavili tudi ostali partnerji: Institut Jožef Stefan, Kemijski inštitut iz Ljubljane, Fakulteta za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Center odličnosti NAMASTE, VSŠ ŠC Ptuj, MIC in VSŠ ŠC Velenje, SERŠ iz Maribora in vrsto malih in mikro podjetji.

Na sejmu IFAM-Intronika so bila predstavljena področja avtomatike, robotike, mehatronike in profesionalne elektronike, merilne tehnike ter bionike.

Sejem IFAM-Intronika bo drugo leto praznoval 10. obletnico in je edini sejem v Sloveniji, ki pokriva propulzivna tehnološka področja, kot je avtomatika, robotika, mehatronika, profesionalna elektronika in letos prvič tudi merilna tehnika. Slovenija je lahko ponosna, da tak sejem v Sloveniji sploh obstoja in da je iz leta v leto bolj strokoven in vedno bolj obiskan. Sejem obiščejo strokovnjaki navedenih področji, raziskovalci, inženirji različnih tehničnih področji, študenti, dijaki in tudi obrtniki in podjetniki. Na strokovnem sejmu elektronike IFAM in Intronika, ki je potekal od 30. januarja do 1. februarja letos na celjskem sejmišču, se je predstavilo 96 razstavljavcev. Organizator sejma je podjetje ICM d.o.o iz Celja. Na sejmu letos prvič pa smo kot OZS in tudi edini, predstavili tudi bioniko, kot vedo in kot poklic prihodnosti.

Predstavilo se je tudi 11 tujih podjetij. Razstavljavci so bili iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Češke, Nemčije in Avstrije, zastopana podjetja pa iz Nemčije, Avstrije, Japonske, Velike Britanije, Italije, Francije, Belgije, Poljske, Slovenije, Švice in ZDA.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si