Študentski festival vin Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici

Datum objave: 23. 5. 2013
Dogodki

Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici bo v četrtek, 30. maja 2013, organizirala že "6. Študentski festival vin", ki bo letos prvič potekal v novih prostorih Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo v dvorcu Lanthieri v Vipavi (Glavni trg 8). Festival se bo s predstavitvami naših študentov pričel ob 16. uri.

Študentski festival vin Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici

Na študentskem festivalu vin kot razstavljavci s predstavitvijo domačih vin ali vin znanih pridelovalcev vina po lastnem izboru sodelujejo študenti visokošolskega študijskega programa 1. stopnje Vinogradništvo in vinarstvo. Študenti se na ta način že med časom študija srečajo s promocijo in trženjem vina, ki sta v času velike konkurence na trgu vina nujno potrebna. Predstavljena bodo tudi vina Univerze v Novi Gorici, in sicer Univerzitetno rdeče, Univerzitetni zelen in Univerzitetni rose, ki so pridelana v okviru univerzitetnega vinogradniško-vinarskega posestva.

Letošnji vinski festival bodo obiskale vinska kraljica Slovenije Neža Pavlič, vipavska vinska kraljica in študentka Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Katja Blagonja, kraljica rebule Jana Drnovšček in kraljica terana Karin Štoka. V dvorcu Lanthieri bomo gostilu tudi mariborsko vinsko kraljico Mojco Kern in cvičkovo princeso Andrejo Simeoni. Obiskovalci festivala bodo lahko njihova promocijska vina tudi poskusili.

Vljudno vabljeni, da v družbi naših študentov poskusite žlahtno kapljico in prisluhnete zgodbam o vinu.

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si