Mednarodna poletna šola na Univerzi v Novi Gorici

Datum objave: 22. 8. 2013
Dogodki

Center za biomedicinske znanosti in inženiring Univerze v Novi Gorici, v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za biologijo in Worcester Polytechnic Institute (WPI) iz ZDA, organizira mednarodno poletno šolo z naslovom “Od dvo-dimenzionalne biologije do tri-dimenzionalnih biomedicinskih rešitev” (ang. From 2D biology to engineered 3D medical solutions).

Šola bo potekala med 23. in 31. avgustom 2013 v prostorih Centra v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

Poletna šola je namenjena doktorskim in podoktorskim študentom iz biokemije, biotehnologije, biologije, biomedicinskega inženiringa in vsem, ki se ukvarjajo z razvojem celičnega in tkivnega inženiringa. Vpis na šolo je omejen na 16 študentov, ki letos prihajajo iz Slovenije, Francije, Italije, Hrvaške, Indije in ZDA. V poletni šoli bo s predavanji ter laboratorijskimi in praktičnimi vajami sodelovalo 20 priznanih znanstvenikov iz Slovenije, Španije, Italije, Nemčije, Kanade in ZDA.

Otvoritev bo potekala v petek, 23. avgusta 2013, ob 19. uri v dvorcu Lanthieri v Vipavi, kjer bo udeležence pozdravil tudi rektor Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik.

Več informacij je na voljo na spletni strani: "http://www.iss-vipava.com/"

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si