Iz laboratorija na trg - Edinstvena priložnost za startup podjetja!

Datum objave: 26. 8. 2013
Dogodki

Univerza v Novi Gorici v sodelovanju s partnerji projekta NANOFORCE organizira vodeno in hitro priložnost za razvoj podjetniške ideje in pridobivanje sredstev za startup podjetja, podjetnike, raziskovalce in znanstvenike.

V okviru projekta vabimo startup podjetja, raziskovalce, znanstvenike in potencialne podjetniške skupine, ki razvijate nove nanotehnološke izdelke in storitve na področju novih materialov, biotehnologije, nanomedicine, farmacije, čiste tehnologije/energije, elektronike, senzorjev ali naprav, da se prijavite na poziv za startup podjetja 'Iz laboratorija na trg' in se potegujete za:

  • 2-dnevno skupinsko izobraževanje (Boot Camp) in enodnevno bilateralno srečanje z mentorji mreže Maverick Angels iz Silicijeve doline v organizaciji Startup Iniciative Intesa Sanpaolo (Benetke, 26.-28. november 2013).
  • predstavitev vaše ideje in podjetja pred investitorji, znanstveniki in industrijskimi partnerji (Benetke, 29. november 2013).
  • uvrstitev v finale tekmovanja ''360by360'', ki ga organizira zasebno kapitalsko podjetje 360 Capital Partners, specializirano za naložbe tveganega kapitala (Milan, 3. december 2013).

Strokovna komisija bo izbrala 12 prijaviteljev z najbolj inovativnimi, tehnološko dovršenimi in tržno perspektivnimi idejami, ki imajo odličen operativni in finančni načrt ter izvrstno vodstvo in ekipo. Ostali prijavitelji bodo 29. novembra 2013 imeli možnost predstavitve svoje ideje/podjetja s posterjem in srečanja z investitorji in poslovneži.

Samo za prijavitelje iz Slovenije:
Iniciativa Start:up Slovenija v okviru Start:up centrov v Novi Gorici, Ljubljani, Mariboru, Celju in Kranju prijavljenim ekipam pred odhodom na skupinske priprave v Benetke ponuja individualno osebno svetovanje in mentorstvo pri oblikovanju poslovne ideje, pripravi poslovnega in finančnega načrta, ustanovitvi podjetja ter začetnih korakih realizacije podjetniške vizije.

Izberite najbližji Start:up center http://startup.si/sl-si/start-up-centri/lokacije in se čim prej dogovorite za prvo srečanje. Svetovanja bodo izvajali podjetniški svetovalci v Start:up centrih ter strokovnjaki iz mreže poslovnih svetovalcev tehnoloških parkov in univerzitetnih inkubatorjev.

Razpis:
http://www.nanoforceproject.eu/docs/default-document-library/iz-laboratorija-na-trg.pdf?sfvrsn=0

Prijavnica: http://startup.nanotechitaly.it/

Rok prijave: 16. september 2013

Več o projektu NANOFORCE: http://www.nanoforceproject.eu/sl-SI/home

Priponke

Kontakt

uros.ferjancic@ung.si (Pisarna za prenos tehnologij, Univerza v Novi Gorici)
jana.laganis@ung.si (Laboratorij za raziskave v okolju, Univerza v Novi Gorici)