Univerza v Novi Gorici širi mednarodno sodelovanje

Datum objave: 6. 12. 2013
Novice

Univerza v Novi Gorici si prizadeva k širitvi mednarodnega sodelovanja in povezovanja na področju okoljskih in biomedicinskih znanosti.

Univerza v Novi Gorici širi mednarodno sodelovanje

Laboratorij za raziskave v okolju in Center za biomedicinske znanosti in inženiring gostita petnajst dodiplomskih študentov z Worcestrskega politehničnega inštituta (WPI) z Massachusettsa, ZDA, kjer v laboratorijih opravljajo raziskovalno delo.

Rezultate bodo gostujoči študentje zbrali v zaključnih poročilih, znanih kot “Major Qualifying Projects (MQPs)”, s katerimi bodo zaključili svoj dodiplomski študij. Študentje so vključeni v raziskovalno delo pod vodstvom prof. dr. Urške Lavrenčič Štangar, prof. dr. Fernanda Fresna, prof. dr. Else Fabbretti in doc. dr. Giuliette Pinato iz Univerze v Novi Gorici, ki obiskujoče spremljajo med sedemtedensko intenzivno raziskovalno izkušnjo. Z raziskavami so pričeli 25. oktobra 2013, delajo na petih različnih projektih, svoje delo pa bodo zaključili 17. decembra 2013, ko bodo javno predstavili svoje novo pridobljene rezultate.

Želimo si, da bi omenjeni projekt postal ena izmed rednih letnih izmenjav med Univerzo v Novi Gorici in Worcestrskim politehničnim inštitutom, ki bi potekala pod okriljem novoustanovljenega Globalnega projektnega centra na WPI.

Zaključni dodiplomski raziskovalni projekti študentov z WPI v sodelovanju z UNG krepijo povezovanje med profesorji z WPI (prof. dr. Marsha Rolle, prof. dr. Glenn Gaudette, prof. dr. Terri Camesano in prof. dr. Tanja Dominko) in UNG. Sodelovanje med ustanovama sicer že vključuje organizacijo praktičnih poletnih šol ter pregledovanje in svetovanje pri učnih načrtih podiplomskih študijskih programov, mednarodne delavnice in skupne raziskovalne projekte.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi