Univerzo v Novi Gorici je obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

Datum objave: 9. 12. 2013
Novice

V petek, 6. decembra 2013, je rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik, v okviru uradnega obiska Gorice (Italija), gostil predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Skupaj s prorektorjem prof. dr. Gvidom Bratino in županom Občine Vipava mag. Ivanom Princesom so ga v dopoldanskem času sprejeli v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

Predsednik RS Borut Pahor in rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik. Foto: STA
Predsednik RS Borut Pahor in rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik. Foto: STA

V začetku obiska je rektor Univerze predsednika RS povabil na ogled prostorov Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri ter mu predstavil aktivnosti Centra za raziskave vina in Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo. Poleg tega pa se je predsednik srečal tudi s študenti s Worcestrskega politehničnega inštituta iz ZDA, ki v Centru za biomedicinske znanosti in inženiring opravljajo sedem tedensko raziskovalno delo.

Nato si je predsednik ogledal še prostore Visoke šole za umetnost v Palači Alvarez v Gorici, kjer ga je poleg rektorja in prorektorja Univerze sprejel tudi dekan šole prof. Boštjan Potokar. Predstavil mu je delovanje Visoke šole za umetnost, ki prisega na osebnem pristopu in študenta cenijo kot samostojno in kreativno osebnost. Predsednik si je v nadaljevanju z zanimanjem ogledal vizualne in umetniške izdelke študentov, ki mu jih je predstavila direktorica šole prof. Rene Rusjan ter pozdravil študente 1. in 2. stopnje.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Sprejem predsednika RS pred dvorcem Lanthieri v Vipavi. Foto: STA
Srečanje s študenti s Worcestrskega politehničnega inštituta iz ZDA. Foto: STA
Ogled prostorov Visoke šole za umetnost v Palači Alvarez, Italija. Foto: Maja Murenc
Srečanje s študenti Visoke šole za umetnost. Foto: Maja Murenc
Med obiskom predsednika RS na Visoki šoli za umetnost. Foto: STA
Ogled prostorov Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri. Foto: UNG