Podpis sporazuma o sodelovanju Univerze v Novi Gorici z Air University iz Islamabada

Datum objave: 17. 12. 2013
Novice

Konec novembra sta rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in predstojnik Air University iz Islamabada, Pakistan, prof. dr. Ijaz A. Malik podpisala sporazum o medsebojnem sodelovanju na področju izmenjave profesorjev in študentov, skupnih študijskih programov ter skupnega nastopa pri znanstvenih projektih in pri sodelovanju z industrijo.

Podpis sporazuma o sodelovanju Univerze v Novi Gorici z Air University iz Islamabada

Slovesni podpis sporazuma se je s strani Air University zgodil 27. novembra 2013, v okviru mednarodne konference ICOMS 2013 - International Conference on Modeling and Simulation, ki je potekala na Air University v Islamabadu. Konferenci je predsedoval prof. dr. Afzaal M. Malik, na slovesnosti ob podpisu pa so bili prisotni gospod Muhammad Baligh-ul-Rehman, pakistanski minister za šolstvo, vzgojo in standarde ter višjo izobrazbo, ter vodstvo, učiteljski zbor in študentje Air University. Univerzo v Novi Gorici je na slovesnosti zastopal prof. dr. Božidar Šarler, ki se je konference ICOMS udeležil kot vabljeni plenarni predavatelj.

Air University je elitna in hitro razvijajoča univerza, osredotočena pretežno na moderno inženirstvo, posebej avioniko, aeronavtiko in moderne materiale. Obe instituciji si od podpisanega sporazuma obetata razširitev plodnega sodelovanja, ki se je začelo z enoletnim gostovanjem pakistanskega profesorja dr. Siraja-ul-Islama na Univerzi v Novi Gorici leta 2010.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi