Obiskal nas je minister za izobrževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo

Datum objave: 13. 1. 2014
Novice

Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in v.d. generalne direktorice Direktorata za visoko šolstvo Mišela Mavrič, PhD, sta danes obiskala Univerzo v Novi Gorici. Sprejeli so jih rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik ter prorektorja prof. dr. Gvido Bratina in prof. dr. Mladen Franko.

Obiskal nas je minister za izobrževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo

Uvodoma je rektor na kratko predstavil Univerzo, v nadaljevanju pa je pogovor tekel o aktualnih vprašanjih v izobraževanju in znanosti ter o finansiranju izvajanja študijske dejavnosti in načrtih za gradnjo univerzitetnega kampusa.

Nato si je minister ogledal Laboratorij za raziskave v okolju, ki opravlja temeljne in uporabne raziskave na različnih področjih preučevanja in varovanja okolja. Predstavil mu ga prorektor za izobraževanje in vodja laboratorija prof. dr. Mladen Franko. V nadaljevanju obiska je minister obiskal Visoko šolo za umetnost v Palači Alvarez v Gorici, Italija. Dekan prof. Boštjan Potokar in programska direktorica prof. Rene Rusjan sta ministru predstavila sodoben študij ki ga ponujajo, tako z metodami in orodji učenja kakor tudi z izbiro vsebin in mentorjev. Ob koncu obiska si je minister ogledal še prostore Univerze v dvorcu Lanthieri, kjer delujejo Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo, Center za raziskave vina in Center za biomedicinske znanosti in inženiring ter poskusil univerzitetna vina.

Ob koncu srečanja je minister dejal, da je ob obisku Univerze prijetno pozitivno presenečen, saj je Univerza v preteklih letih opravili ogromno delo, ki se bo nadaljevala tudi v prihodnosti. Prav tako pa je prepričan, da študentom zagotavljamo študij na dobri Univerzi, ki jim daje izjemno izhodišče za življenje.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi