Nova subvencija za zaposlitev: Zaposli me plus

Datum objave: 12. 3. 2014
Karierni center

V kratkem bo na spletnih straneh Zavoda za zaposlovanje objavljeno vabilo na razpis Zaposli me plus, s katero bo lahko delodajalec pridobil 5.000 evrov subvencije za zaposlitev osebe iz ciljne skupine za obdobje 12 mesecev.

Zaposli me plus je program Zavoda za zaposlovanje, ki je namenjen povečanju zaposlitvenih možnosti oseb iz ciljne skupine preko sofinanciranja projektov delodajalcev s subvencijami za zaposlitev za polni delovni čas oziroma v skladu z odločbo o invalidnosti za obdobje vsaj enega leta.

Ciljna skupina so prikrajšani in resno prikrajšani delavci ter invalidi, ki so obenem brezposelne osebe in izpolnjujejo vsaj enega od pogojev, med katere sodijo tudi osebe, ki so prijavljene v evidenco brezposelnih oseb vsaj 6 mesecev.

Upravičeni strošek izvajanja programa je subvencija za zaposlitev osebe iz ciljne skupine. Subvencijo za zaposlitev v višini 5.000,00 EUR se dodeli delodajalcu, izbranemu z javnim povabilom, ki za polni delovni čas (40 ur na teden) in obdobje 12 mesecev zaposli osebo iz ciljne skupine.

Več informacij na spletni strani