Novice CarpeEU - marec 2014

Datum objave: 12. 3. 2014
Karierni center

Pripravništva in zaposlitve / izobraževanje in štipendije / poletne šole

PRIPRAVNIŠTVA & ZAPOSLITVE

Se ukvarjaš s filmom in imaš na tem področju že tudi kakšno praktično izkušnjo? Govoriš dobro angleško? Podjetje trivago ponuja plačano pripravništvo za dobo 6 mesecev (z možnostjo kasnejše zaposlitve) v Düsseldorfu.

Več informacij

IZOBRAŽEVANJE IN ŠTIPENDIJE

  1. Si študent/ka katerekoli študijske smeri in bi rad/a izpopolnil/a svoje znanje nemškega jezika v nemško govorečem okolju? Nemška zvezna dežela Bavarska podeljuje štipendije za tečaje nemškega jezika na univerzah v naslednjih mestih: Ingolstadt, Augsburg, Passau, Regensburg in Bayreuth. Tečaji potekajo v mesecu avgustu. Štipendija krije stroške tečaja, nastanitve ter vključuje tudi žepnino. Rok za prijavo: 1. april.

Več informacij

  1. Te zanima študij na Kitajskem? Pekinški tehnološki inštitut razpisuje 10 mest za štipendije (za magistrski oziroma doktorski študij ali za semestrske izmenjave) za slovenske študente. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo opravilo prvi izbor kandidatov, dokončen izbor pa potrdijo na Kitajskem. Več o možnostih za prijavo in pogojih preberi na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije tam so tudi povezave do vseh potrebnih dokumentov. Rok za oddajo popolne prijave: 7. april.

Več informacij

  1. Madžarska razpisuje štipendije za tuje državljane za študij (semestrski, podiplomski, doktorski, raziskovalni) ali poletne šole na Madžarskem. Rok za prijavo: 7. april.

Več informacij

POLETNE ŠOLE

Si dodiplomski/a ali podiplomski/a študent/ka in želiš del poletja preživeti z izobraženimi mladimi z različnih koncev sveta? Obišči eno izmed izjemno kvalitetnih <b<poletnih šol v Pragi, ki bodo letos organizirane že enajstič zapored. Na voljo je 7 različnih programov. Čas trajanja: 5.–12. julij. Cena: 750 €. V ceno so vključeni vsi stroški tečaja, material, nastanitev, dva obroka dnevno, izleti, kulturni dogodki. Vsi programi se izvajajo v angleškem jeziku. Rok za prijavo: 31. marec.

Več informacij

ZANIMIVO

Obišči spletno stran Coursera, si ustvari profil in se prijavi na brezplačne online tečaje, ki jih ponujajo številne univerze z vsega sveta. Izbira je zelo velika,saj je na voljo več kot 600 različnih tečajev.

Več informacij