5. sejem akademske knjige Liber.ac

Datum objave: 19. 5. 2014
Karierni center

Ljubljana slavi dva tisoč let Emone, sejem akademske knjige Liber.ac pa letos praznuje svoj peti rojstni dan. Od 20. do 22. maja bo v neposredni bližini nekdanjih templjev, foruma in antične bazilike spet živahno.

Sejem akademske knjige Liber.ac je zasnovan kot tridnevna javna prireditev (20. do 22. maj) s spremljevalnim programom, s katero se v slovenskem prostoru uveljavlja nov tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja novo kulturno in komunikacijsko središče. Sejem povezuje različne akterje s področja produkcije in promocije akademske knjige od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic.
V Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto se bo mogoče srečati s pisatelji in pesniki, z ilustratorji in s prevajalci in s pomočjo besede, glasbe in slike popotovati iz domače Emone vse do obal mističnega Avalona in naprej v raziskovanju novih svetov. Otroci se bodo na delavnicah srečali z Jazonom in Argonavti, starejši bodo lahko prisluhnili poeziji v angleščini, odrasli kritični besede angažirane literature. Streljaj od današnje Rimske ceste se bo preizkušalo razgledanost na bolj ali manj resnih kvizih, potekale bodo okrogle mize o družbeno-kritičnih temah ter potopisna predavanja, na stojnicah pa bo obiskovalcem na voljo bogata ponudba strokovnih in akademskih knjig.
Več informacij in program najdete na spletni strani