Študentski festival vin Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici

26. maj 2014

Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici bo v četrtek, 29. maja 2014 organizirala že “7. Študentski festival vin”, ki bo tudi letos potekal v novih prostorih Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo v dvorcu Lanthieri, Glavni trg 8 v Vipavi.

Festival se bo pričel ob 15. uri s predavanjem dr. Marijana Bubole iz Inštituta za kmetijstvo in turizem iz Poreča, ki ga bo moderiral profesor vinogradništva Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo dr. Paolo Sivilotti in nadaljeval ob 16.30 z uradno otvoritvijo festivala, čemur bodo sledile predstavive vin študentov.

Na letošnjem študentskem festivalu predstavljajo vina študenti visokošolskega strokovnega študijskega programa 1. stopnje Vinogradništvo in vinarstvo in gostujoči študentje strokovnega študija Vinarstvo iz Poreča (Oddelek za kmetijstvo, Politehnika na Reki). Študentje bodo predstavljali domača vina ali pa vina znanih pridelovalcev vina iz področja od koder prihajajo po lastnem izboru.

Poskusili boste lahko tudi vina Univerze v Novi Gorici, ki se pridelujejo v okviru šolskega posestva Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo in sicer Univerzitetno Rdeče, Univerzitetni Zelen in Univerzitetni Rose kot tudi vina strokovnega študija Vinarstva iz Poreča.

Letošnji vinski festival bodo obiskale vinska kraljica Slovenije Špela Štokelj, vipavska vinska kraljica Karmen Cizara, kraljica Rebule Teja Erzetič, kraljica Terana Anet Jagodič ter kraljica slovenske Istre Sara Pfeifer Pelicon. Obiskovalci festivala bodo lahko tudi poskusili njihova promocijska vina.

V okviru festivala bosta ob 16. uri rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in dekan Politehnike na Reki prof. dr. Dušan Rudić podpisala Erasmus + sporazum med inštitucijama, ki bo v prihodnosti omogočal lažjo izmenjavo študentov in profesorjev.

Vljudno vabljeni!

Priponke

Dodatne informacije

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si

Predavanje dr. Marijan Bubola, Inštitut za kmetijstvo in turizem, Poreč. Foto: Miha Godec
Podpis Erasmus + sporazuma med Univerzo v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik (levo) in Politehniko na Reki, Dušan Rudić (desno). Foto: Miha Godec
Predstavitev študentov. Foto: Miha Godec
Obisk vinskih kraljic. Foto: Miha Godec
Predstavitev univerzitetnih vin Univerze v Novi Gorici. Foto: Miha Godec
Najboljši razstavljalci vin: 1. mesto: Andrej Erzetič (Univerza v Novi Gorici), 2. mesto Luka Rossi (Politehnika na Reki) in 3. mesto Jani Fornazarič (Univerza v Novi Gorici).