Štipendije za študij na področju ekonomije, inženirskih, naravoslovnih in turističnih ved

Datum objave: 28. 5. 2014
Karierni center

Fundacija Rochus in Beatrice Mummert v sodelovanju s Fundacijo Robert Bosch vsako leto podeljuje štipendije za študij na področju ekonomije, inženirskih, naravoslovnih in turističnih ved novi generaciji bodočih top menedžerjev iz držav Srednje in Jugovzhodne Evrope.

Gre za štipendijo za 2,5 letni magistrski študij na Univerzi v Kölnu, Nemški visoki šoli za šport ali na Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule (RWTH) v Aachenu.

Štipendija Fundacije Mummert vključuje: * mesečno štipendijo: 900€; * dodatek za raziskovalno delo 228€ na semester; * povračilo potnih stroškov (prihod in odhod): 250 €; * dodatek za nakup prenosnika: 700 €; * dodatek za zdravstveno in nezgodno zavarovanje; * premijo za dobre rezultate v času magistrskega študija: 500 €.

Pogoji za prijavo: * državljanstvo Bolgarije, Češke, Estonije, Hrvaške, Madžarske, Litve, Latvije, Črne Gore, Poljske, Romunije, Slovaške, Slovenije ali Srbije; * zaključen študij na stopnji Bachelor (ali zadnje leto) ekonomskih (vključno z turizmom), inženirskih ali naravoslovnih ved; * visoko povprečje (tudi z matematike); * zelo dobro znanje nemškega jezika in angleškega jezika; * menedžerski potencial; * vodstvene sposobnosti; * socialni angažma; * pripravljenost, da se štipendist po končanem magistrskem študiju vrne v domovino oziroma v eno izmed zgoraj navedenih držav za vsaj 3 leta po zaključku študija.

Rok za prijavo je vsako leto od 1. septembra do 1. novembra za začetek študija v zimskem semestru naslednjega leta.

Dodatne informacije o programu lahko zainteresirani dobite v priloženi priponi oziroma pri ga. Karina Jankowski, na elektronskem naslovu email: mummertstipendium@bosch-stiftung.de, ali na telefonu +49 (0) 711/460 84-752 ter na spletni strani.