Jobnomads: Kadrovanje na podlagi osebnosti

Datum objave: 23. 6. 2014
Karierni center

Spletna aplikacija Jobnomads predstavlja nov način kadrovanja, ki pri iskanju zaposlitve v ospredje postavlja kandidatovo osebnost, kompetence in želje.

Združuje kandidatovo osebnost, kompetence in želje s profili prostih delovnih mest doma in v tujini. Iskalec zaposlitve tako najprej opravi spletni psihometrični test, katerega so razvili psihologi in kadrovniki z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami, rezultati testa pa postanejo kandidatova digitalna osebna izkaznica, s katero nastopa na trgu ponudbe delovne sile – doma in v tujini.

Test izpolnjuje določila Evropskega kompetenčnega okvira (EFC), ki zajema mnogo profilov (npr. pionir, oseba za povezovanje, mreženje, uspešnež, strateg, voditelj, analitik, timska oseba, oseba, ki rada pomaga, …) in je zelo kompatibilen z različnimi standardi v posamezni državi.

Z Jobnomads podpornim okoljem pridobita tako delodajalec kot tudi iskalec zaposlitve. Prvi si zagotovi optimiziran postopek izbire resnično najboljših kandidatov, drugi – torej Jobnomad – pa pridobi možnost, da se poveže z najboljšim delodajalcem in samo s takšnim profilom prostega delovnega mesta, ki mu resnično ustreza. Z drugimi besedami, najde službo, ki si jo je vedno želel.

Več informacij najdete na spletni strani.