Festival “MAP in MOTION”

Datum objave: 9. 7. 2014
Dogodki

V kontekstu magistrskega programa Medijske umetnosti in prakse Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici v sodelovanju z Akademijo uporabnih umetnosti Univerze v Reki, Tehnično univerzo Gradec in Univerzo v Vidmu kot partnerji v projektu ADRIART organizira festival naslovljen »MAP in MOTION«, ki bo izpeljan na različnih lokacijah.

Valerija Zabret aka Valerié Wolf Gang, Oddaljen spomin, video poezija. Foto: Valerié Wolf Gang
Valerija Zabret aka Valerié Wolf Gang, Oddaljen spomin, video poezija. Foto: Valerié Wolf Gang

Ljubljanska edicija festivala MAP in MOTION bo vključevala simpozij in razstavo ter v poznem poletju projekcijo filmov in plesno predstavo. Simpozij bo predstavil specifične napredne dele mednarodno orientiranega programa Medijske umetnosti in prakse. Pomemben del simpozija predstavljajo pogovori z umetniki, kjer bodo možnost predstavitve dobili umetniki-študentje. Zadnji del simpozija vabi z javno diskusijo, v večernih urah pa na voden ogled s prisotnimi umetniki in otvoritev razstave v Galeriji Alkatraz.

Simpozij bo potekal 14. julija med 11. in 15.30 uro v projektni sobi SCCA (Metelkova 6) in bo sestavljen iz treh delov. V prvem delu bosta Rene Rusjan in Igor Eškinja predstavila program Medijske umetnosti in prakse, Peter Purg in Daniela Brasil pa bosta osvetlila mednarodne produkcijske delavnice kot posebnost razvitega programa. V drugem delu bodo dobili besedo vabljeni študentje iz Nove Gorice in Reke - Lavoslava Benčić, Urška Djukić, Pila Rusjan aka Polona Zupan in Valerie Wolf Gang aka Valerija Zabret (UNG) ter
Sara Salamon, Liberta Mišan in Antonio Kiselić (APURI) - bodo predstavili svoje delo v formatu pogovora z umetnikom. V zadnjem delu simpozija se bosta Peter Purg in Rene Rusjan v javni diskusiji z naslovom »Študij v umetnosti – Studio v mestu« pogovarjala z udeleženci: Janez Burger in Robert Černelč, Daniela Brasil, Tomislav Brajnović, Ingeborg Füllep in Jasna Hribernik.

Razstava z deli študentov bo odprta od 11. ure istega dne v Galeriji Alkatraz, z vodenim ogledom ob 19.30 uri in otvoritvijo ob 20. uri. Razstava bo vsebovala dela naslednjih študentov: Lavoslava Benčić, Iva Musović, Urška Djukić, Polona Zupan aka Pila Rusjan, Valerija Zabret aka Valerie Wolf Gang, Liberta Mišan, Sara Salamon, Nina Zimmermann, Monika Rusak. Razstava bo odprta do vključno 16. julija.

Ljubljanski drugi del festivala MAP IN MOTION festival bo postregel s premiero plesne predstave Shakespeare in Tango Blaža Bertonclja v Španskih Borcih 20. avgusta ob 20. uri. Rajko Grlić in Janez Burger pa bosta 3. septembra ob 21. uri odprla projekcijo filmov, ki so nastali v okviru programa MAP in zadnje edicije delavnice HiLoVv - Skrita življenja Benetk, ki se je tokrat posvetila beneški soseki Ghetto. Pri predstavljenih filmih so sodelovali študentje: Denis Barbić, Francesco Cartigheddu, Jaka Čurlič, Urška Djukić, Alexia Eberl, Renata Fugošić, Sara Ghiani, Dominik Grdić, Jasmina Lozar, Gregor Mörth, Peter Mišic, Katja Munda Rakar, Dylan Mundy Clowry, Iva Musović, Monika Rusak, Cornelia Steiner, Claudia Spinelli, Gašper Uršič et al.

Spremljevalni program MAP in MOTION Ljubljana bo vseboval projekcijo filmov v Kavarni Kinodvora v septembru. Multilokalni in multitemporalni festival se je z diskusijami, razstavo in projekcijo pričel v Reki, kjer je bil fokus na prihodnosti novega študijskega programa in njegove integracije v lokalno socialno okolje. Dogodki festivala MAP in MOTION bodo potekali v Ljubljani, Novi Gorici, Reki, Zagrebu, in Gradcu.

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si