Teden Univerze v Novi Gorici in otvoritev akademskega leta 2014/2015

Datum objave: 7. 10. 2014
Dogodki

Univerza v Novi Gorici ob začetku novega akademskega leta tradicionalno pripravlja številne prireditve, ki smo jih združili v Teden Univerze v Novi Gorici.

Teden Univerze v Novi Gorici in otvoritev akademskega leta 2014/2015

Prireditve bodo potekale od 13. do 17. oktobra 2014. V tem času bodo na različnik lokacijah v Novi Gorici, Gorici, Ajdovščini in Vipavi potekala predavanja, okrogle mize, delavnice, predstavitve projektov, razstave itd., vrhunec dogajanja pa bo četrtkova slovesnost ob odprtju novega akademskega leta.

V ponedeljek, 13. oktobra 2014, bomo v prostorih Univerze podelili vpisne listine novi generaciji študentov 1. in 2. stopnje na Fakulteti za znanosti o okolju, Poslovno-tehniški fakulteti, Fakulteti za aplikativno naravoslovje, Fakulteti za humanistiko, Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo ter Visoki šoli za umetnost.

V sredo, 15. oktobra 2014, začenjamo nov cikel Znanstvenih večerov. Javno predavanje, ki ga bo imel prof. dr. Peter Jenni, z naslovom »Pot do odkritja Higgsovega bozona in nove fizike na trkalniku LHC« bo ob 19.00 v dvorcu Lanthieri v Vipavi. Sledil bo razgovor s predavateljem, ki ga bo moderirala prof. dr. Danilo Zavrtanik.

Na osrednjem dogodku, ki bo potekal v četrtek, 16. oktobra 2014, ob 18.00 v Auli Magna dvorca Lanthieri, bomo svečano otvorili novo akademsko leto 2014/2015. Ob tej priložnosti bo prof. dr. Danilo Zavrtanik, rektor Univerze v Novi Gorici, podelil priznanja častni član Univerze v Novi Gorici, častni doktor Univerze v Novi Gorici ter študentska priznanja alumnus primus in alumnus optimus Univerze v Novi Gorici.

V znak priznanja za izjemne znanstvene dosežke na področju eksperimentalne fizike osnovnih delcev bo častni doktor (doctor honoris causa) postal prof. dr. Peter Jenni, gostujoči znanstvenik v CERN-u in v kolaboraciji ATLAS ter častni profesor Univerze Albert-Ludwigs v Freiburgu.

Priznanje častni član bo prejel dr. Vincenzo Palermo, raziskovalec na CNR Bologna, Italija, v znak priznanja za izjemen prispevek k razvoju znanstvene odličnosti Univerze v Novi Gorici na področju študija lastnosti grafena in grafenskih materialov.

Priznanja alumnus primus bodo prejeli študentje, ki so diplomirali kot prvi iz svoje generacije vpisanih študentov, priznanja alumnus optimus pa diplomanti, ki so med diplomanti v posameznem študijskem letu dosegli najvišjo povprečno oceno študija. Priznanja bodo prejeli diplomanti Poslovno-tehniške fakultete, Fakultete za znanosti o okolju, Fakultete za humanistiko, Fakultete za aplikativno naravoslovje, Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo ter Visoke šole za umetnost.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397, GSM: 040 266 058
E: andreja.leban@ung.si