31. mednarodni specializirani simpozij o kvasovkah – ISSY31

Datum objave: 9. 10. 2014
Dogodki

Pod pokroviteljstvom Mednarodne komisije za kvasovke (ang. ICY, International Comission on Yeasts), bo med 9. in 12. oktobrom 2014 v Vipavi in Novi Gorici, potekal 31. mednarodni specializirani simpozij o kvasovkah - ISSY31 (ang. 31st International Specialized Symposium on Yeast, ISSY31), ki bo posvečen fermentacijam.

31. mednarodni specializirani simpozij o kvasovkah – ISSY31

Obravnavane teme simpozija bodo kvasovke, poti pretvorb in njihovo uravnavanje ter industrijska fermentacija (pivo, vino, bioetanol, proizvodnja proteinov in arom itd.). Na simpozij bodo predavali vrhunski strokovnjaki s področja raziskovanja fermentacij.

Med drugim se bo ISSY31 osredotočil na širitev znanja s področja raznolikosti (biodiverzitete) kvasovk in na vprašanje, kako bi razvili izboljšane celične tovarne za proizvodnjo heterolognih produktov, biogoriv, pa tudi za fermentacijske postopke v proizvodnji piva in vina. Več predavanj bo namenjenih modeliranju procesov, na primer kako razviti seve, ki bi imeli spremenjen fermentativni metabolizem, a bili sprejemljivi za trg in bi s tem izboljšali izkoristek želenega fermentacijskega produkta.

Na simpoziju bo sodelovalo 250 udeležencev, ki prihajajo iz 33 različnih držav (Slovenije, Danske, Švedske, Irske, Velike Britanije, Belgije, Nizozemske, Nemčije, Francije, Španije, Portugalske, Italije, Madžarske, Poljske, Slovaške, Češke, Rusije, Ukrajine, Gruzije, Turčije, Grčije, Urugvaja, Brazilije, Mehike, Čila, Argentine, Avstralije, Kitajske, Južne Koreje, Kanade, ZDA, Južne Afrike, Japonske).

Glavni organizatorji ISSY31 so Univerza v Lundu (Švedska) v okviru projekta EU Cornucopia, Institut »Jožef Stefan«, Univerza v Novi Gorici in podjetje Jubi kinase ApS.

Več informacij: "http://www.issy31.com/"

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si