Projekt Kompetence EVS za zaposljivost

Datum objave: 11. 12. 2014
Karierni center

Preberite si ključne izsledke raziskave, ki se nanašajo na tri ključna področja, in sicer vpliv Evropske prostovoljne službe na načrte za prihodnost, učenje in zaposlovanje.

Projekt »Kompetence EVS in zaposljivost« je v letih 2012–2014 razvilo in izvedlo osem nacionalnih agencij programa Mladi v akciji (slovenska, britanska, poljska, francoska, malteška, slovaška, madžarska in belgijska) skupaj z dvema podpornima centroma SALTO (SALTO SEE in SALTO Inclusion). Skupna motivacija in cilj je bil izdelati pregled kompetenc, ki so jih v okviru projektov evropske prostovoljne službe (EVS) pridobili prostovoljci, in raziskati njihov vpliv na zaposljivost in zaposlitvene možnosti (nekdanjih) prostovoljcev.

V Eurodesk informatorju so predstavljeni ključni izsledki raziskave, ki je nastala kot končen rezultat projekta in predhodnih aktivnosti (raziskav virov s področja, nacionalnih srečanj, fokusnih skupin, mednarodnega simpozija …). Izsledki se nanašajo na tri ključna področja, in sicer vpliv Evropske prostovoljne službe na načrte za prihodnost, učenje in zaposlovanje.

Izsledke si lahko preberete na spletni strani.