Iz faksa takoj praksa

Datum objave: 4. 2. 2015
Karierni center

Zavod RS za zaposlovanje je na svoji spletni strani objavil novo javno povabilo »Iz faksa takoj praksa«, namenjeno zaposlovanju mladih brezposelnih diplomantov, ki iščejo prvo zaposlitev.

S pomočjo programa »Iz faksa takoj praksa« se bo zaposlilo 820 mladih. Cilj javnega povabila je, da bodo delodajalci iz vse Slovenije, ki bodo prejeli spodbudo v višini 6.000 EUR, izpopolnjevali mlade na konkretnem delovnem mestu.
Spodbudo za zaposlitev bodo lahko pridobili na javnem povabilu izbrani delodajalci, ki bodo za najmanj eno leto zaposlili brezposelno osebo, staro do vključno 29 let in 364 dni, višje-terciarno izobraženo, ki je hkrati iskalec prve zaposlitve.
Vključene osebe se bodo pri delodajalcih sistematično izpopolnjevale za konkretna delovna mesta, s čimer bodo širile in poglabljale že obstoječa znanja, spretnosti oz. kompetence, pridobljene v času formalnega izobraževanja, delodajalci pa si bodo zagotovili usposobljeno delovno silo in povečali konkurenčnost podjetja. Program udejanja cilje Jamstva za mlade, njegova dodana vrednost pa je v povezovanju izobraževanja in potreb trga dela.
Število sofinanciranih zaposlitev je odvisno od števila zaposlenih pri delodajalcu, omejeno pa je na največ 5 spodbud za zaposlitev.

Več informacij na spletni strani.