Predavanje v okviru Znanstvenega večera

Datum objave: 12. 3. 2015
Dogodki

Univerza v Novi Gorici vabi na predavanje, ki ga bo imel dr. Tine Tomažič (razvojni inženir v podjetju Pipistrel d. o. o. Ajdovščina), z naslovom "Zakaj je elektroletenje pomembno". Predavanje bo v potekalo v četrtek, 19. marca 2015 ob 19. uri v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

Sledil bo razgovor s predavateljem, ki ga bo moderiral dr. Gregor Veble, izredni profesor za področje fizike na Univerzi v Novi Gorici in vodja raziskav v podjetju Pipistrel d. o. o. Ajdovščina.

Reči, da živimo v razburljivih časih za letalstvo, bi bilo premalo in premilo. Smo na začetku nove dobe, v kateri lahko električni in hibridni električni pogon ponovno in na popolnoma nov način osmislita to, kako in kam letimo.
Večina se bo strinjala, da mora letenje postati tišje, cenejše in okolju bolj prijazno; kako pa bi bilo, če bi lahko vzletali in pristajali kjerkoli in nam sploh ne bi bilo potrebno potovati z letališč?
Podjetja z vizionarskimi vizijami letala z električnim pogonom strankam dostavljajo že danes, a resnični potencial elektroletenja je še mnogo bolj razburljiv. Do njega pa je mogoče priti le po poti inoviranja, ne posnemanja.
Kako prihodnost letenja vidite vi?

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si