Poletna šola Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije - Ljubljana

Datum objave: 15. 4. 2015
Karierni center

Fakulteta za računalniątvo in informatiko Univerze v Ljubljani (UL FRI) in Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) v okviru projekta CREA pripravljata brezplačno poletno šolo Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije.

Poletna šola bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 (z zaključnim delom 28. in 29. septembra 2015) v Ljubljani in bo osredotočena na spodbujanje podjetništva med študenti in diplomanti različnih strok s poslovnimi idejami za inovativne storitve, ki izboljšujejo kakovost življenja v mestih prihodnosti.

Poseben poudarek bo na družbenih in okoljskih izzivih v urbanih okoljih (npr. starajočem se prebivalstvu in s tem povezanih zdravstvenih izzivih; izzivih, povezanih z mobilnostjo, onesnaževanjem, oskrbo s hrano, neučinkovito rabo energije ipd.). Navdih za razvoj idej pa bo tudi Ljubljana kot Zelena prestolnica Evrope 2016.

Na poletno šolo se lahko prijavijo študentje dodiplomskih ali podiplomskih programov, pa tudi posamezniki, ki so študij že zaključili (pred največ enim letom). Prav tako so dobrodošle že oblikovane študentske podjetniške ekipe. Pri izboru udeležencev bodo imeli prednost kandidati s kreativnimi idejami, ki temeljijo na informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (IKT) ter imajo potencial čim večjega družbenega in/ali ekološkega vpliva.

Več informacij v priponki.

Priponke