Izjemen dosežek rokometašic Mlinotesta Ajdovščina

Datum objave: 29. 4. 2015
Novice

Rokometašice Mlinotesta Ajdovščina so v soboto v Ljubljani dosegle izjemen uspeh. Po dolgih letih so uspele premagati dobesedno nepremagljive rokometašice Krima Merctor, 20-kratne državne prvakinje.

Izjemen dosežek rokometašic Mlinotesta Ajdovščina

Ekipi Mlinotesta, katere igralka je tudi študentka podiplomskega študija na Univerzi v Novi Gorici Slavica Schuster, se tako nasmiha tretje mesto v končni razvrstiti državnega prvenstva sezone 2014/2015.

Ženski rokometni klub Mlinotest Ajdovščina, s katerim je Univerza v Novi Gorici v letu 2013 podpisala sporazum o sodelovanju, je dobil še eno priznanje, da so v samem vrhu slovenskega rokometa.

Ker se zavedamo pomena aktivnega preživljanja mladosti, smo na Univerzi v Novi Gorici vsem športnikom omogočili sodobno in zelo prilagojeno izvajanje študija. Kot prva univerza v Sloveniji smo ponudili status športnika vsem športnikom, ki so registrirani kot tekmovalci in se aktivno udeležujejo tekmovanj. Pri tem ni obvezujoča pridobitev statusa pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Želimo si, da bi tak način študija mnogim od njih pomagal uresničiti njihove sanje.

Več informacij o študiju za športnike na UNG: "www.ung.si/sl/studij/studentski-vodnik/sportniki/"

Čestitke dekletom in veliko športnih uspehov tudi v prihodnje!