Fulbright štipendije za 2016/2017

Datum objave: 12. 5. 2015
Karierni center

Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani je objavilo poziv za oddajo vlog za Fulbright štipendije za doktorske študente in podoktorske raziskovalce za gostovanje v ZDA. Rok prijave je 8.6.2015.

Za leto 2016/2017 so razpisane štipendije za doktorske študente in podoktorske raziskovalce. Doktorskim študentom se štipendija običajno dodeli za dva semestra (9 mesecev), podoktorskim raziskovalcem pa običajno za en semester, le redko dva (5-9 mesecev).

Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati, ki v zadnjih letih niso bili v ZDA. Fulbright štipendisti, ki so štipendijo prejemali v zadnjih 5 letih, niso upravičeni do ponovnega sodelovanja na Fulbright programu. V programu tudi ne morejo sodelovati osebe, ki imajo poleg slovenskega tudi ameriško državljanstvo, stalno prebivajo v ZDA ali študirajo v ZDA.

Izbrani kandidati postanejo štipendisti vladnega programa, ki v ZDA oddidejo na podlagi t.i. Exchange Visitor (J-1) vize, ki določa, da se mora imetnik te vize po zaključku gostovanja vrniti v matično državo za najmanj dve leti.

Končni rok prijave je 8. junij 2015.

Več informacij na spletni strani.