Finančna podpora Tvoja prva zaposlitev EURES do januarja 2017

Datum objave: 17. 6. 2015
Karierni center

Vloge za finančno podporo v projetku Tvoja prva zaposlitev EURES lahko mladi iskalci zaposlitve in delodajalci oddate do januarja 2017. Po novem je starostna meja za iskalce zaposlitve dvignjena na 35 let, državam članicam EU pa sta se pridružili še Norveška in Islandija.

Cilj projekta Tvoja prva zaposlitev EURES, ki je namenjen iskalcem zaposlitve in delodajalcem, je finančno pomagati približno 1.800 mladim pri zaposlitvi v drugi državi članici EU, na Norveškem ali Islandiji.
V projektu Tvoja prva zaposlitev EURES lahko sodelujete mladi iskalci zaposlitve v starosti od 18 do 35 let, ki se želite zaposliti v drugi državi EU, na Norveškem ali Islandiji.
Pridobite lahko naslednje finančne podpore, ki vam olajšajo preselitev in začetek zaposlitve v drugi državi: potne stroške za zaposlitveni razgovor, stroške selitve ob zaposlitvi, stroške priznavanja izobrazbe, stroške jezikovnega tečaja, stroške selitve za mlade s posebnimi potrebami.
Finančne podpore uveljavljate na podlagi predložene vloge za posamezno vrsto podpore in ustreznih dokazil. Vloge lahko predložite samo, če se je postopek izbora kandidatov ali zaposlitve že začel. Za pridobitev finančnih podpor morate izpolnjevati glavne pogoje.
Ravno tako lahko v projektu Tvoja prva zaposlitev EURES sodelujete mala in srednje velika podjetja, ki želite zaposliti mladega iskalca zaposlitve (v starosti od 18 do 35 let) iz druge države EU, Norveške ali Islandije.

Več informacij na spletni strani.