Obisk ministrice za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Maje Makovec Brenčič

Datum objave: 27. 7. 2015
Novice

V petek, 24. julija 2015, je na povabilo rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika, Univerzo v Novi Gorici obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Maja Makovec Brenčič.

Obisk ministrice za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Maje Makovec Brenčič

V Univerzitetnem središču v Ajdovščini sta jo sprejela rektor prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za izobraževanje prof. dr. Mladen Franko. Nato si je ministrica ogledala živahno raziskovalno dejavnost, ki poteka v Laboratoriju za kvantno optiko, Laboratoriju za raziskave materialov ter Laboratoriju za fiziko organskih snovi. Obisk je nato nadaljevala v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri. Rektor je ministrici na kratko predstavil Univerzo, nato pa je pogovor tekel o aktualnih vprašanjih v izobraževanju in znanosti ter o financiranju izvajanja študijske dejavnosti in načrtih za prihodnost. Srečanje se je zaključilo z ogledom prostorov Univerze v dvorcu Lanthieri, kjer delujejo Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo, Center za raziskave vina in Center za biomedicinske znanosti in inženiring.

Ob koncu obiska je ministrica dejala da raziskovalni naboj, razvojnost študijskih programov in mednarodna odprtost kažejo pridih pravega, sodobnega univerzitetnega središča. Zaželela nam je obilo entuziazma, ustvarjalnosti in vztrajnosti tudi v prihodnje.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi