Znanstveni večeri prejeli priznanje “Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju”

Datum objave: 15. 1. 2016
Novice

V okviru Zahvalnega dneva Slovenske znanstvene fundacije, ki je včeraj potekal v Prešernovi dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnosti, je dr. Edvard Kobal Znanstvenim večerom Univerze v Novi Gorici podelil priznanje “Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju” za prvo polno desetletje uresničevanja poslanstva Univerze pri razširjanju znanstvenih spoznanj in odkritij med različnimi javnostmi.

Znanstveni večeri prejeli priznanje “Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju”

Na Univerzi v Novi Gorici že od leta 2005 organiziramo predavanja pod imenom Znanstveni večeri, na katerih ugledni znanstveniki in podjetniki iz Slovenije in tujine predstavljajo svoje dosežke. Namenjeni so raziskovalcem, študentom in širši javnosti, saj je njihov cilj približati znanost širši publiki in ji olajšati razumevanje znanstvene misli. Teme obsegajo različna področja, od naravoslovja in tehnike, okolja, medicine do humanistike, družboslovja in podjetništva.

Na Znanstvenih večerih so predavali znanstveniki in podjetniki različnih področij, med njimi tudi Nobelov nagrajenec prof. dr. Paul J. Crutzen, glavni konstruktor največjega letala na svetu Boeing 747 Joseph Sutter, astronavt ameriške agencije NASA in član posadke STS-116 dr. Christer Fuglesang, direktor podjetja Pipistrel d.o.o. Ivo Boscarol, profesor nevrologije na Medicinski in Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. sci. Zvezdan Pirtošek, itd.

Znanstvenim večerom Univerze v Novi Gorici gre nedvomno velika zasluga za ustvarjanje in prenašanje znanstvene misli v življenje na Goriškem. S svojimi aktivnostmi promocije in popularizacije znanosti pripomore k pestrosti ponudbe javnih prireditev.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi