Obisk delegacije iz Centra za raziskave in usposabljanje kozmonavtov Jurija A. Gagarina

Datum objave: 22. 2. 2016
Novice

Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za raziskave in umetnost prof. dr. Gvido Bratina sta v soboto, 20. februarja 2016, v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri sprejela delegacijo iz Centra za raziskave in usposabljanje kozmonavtov Jurija A. Gagarina v Zvezdnem mestu pri Moskvi.

Obisk delegacije iz Centra za raziskave in usposabljanje kozmonavtov Jurija A. Gagarina

Delegacijo so sestavljali Igor Rudyaev, vodja oddelka za mednarodno sodelovanje in ekonomijo, Veleriy Sivolap, namestnik vodje oddelka za znanost, Oleg Zakharov, vodja izobraževalnega programa, Elena Esina, kuratorica tamkajšnjega muzeja in Elena Danshina, producentka.

V začetku obiska smo goste seznanili z delovanjem Univerze v Novi Gorici, člani ruske delegacije pa so predstavili Center za raziskave in usposabljanje astronavtov, kjer je preko treningov možno priti v vesolje. V nadaljevanju obiska je beseda tekla o možnostih skupnega sodelovanja na področju pedagoške in raziskovalne dejavnosti. Obisk se je zaključil z ogledom dvorca Lanthieri ter degustacijo univerzitetnih vin Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi