Univerza v Novi Gorici kot prva slovenska visokošolska institucija pristopila k iniciativi Evropskega združenja univerz (EUA) "Evropske univerze za odprt svet"

Datum objave: 4. 3. 2016
Novice

Univerza v Novi Gorici se je kot prva visokošolska institucija v Sloveniji pridružila pobudi Evropskega združenja univerz "Evropske univerze za odprt svet" (angl. European Universities for an Open World).

Namen iniciative je širše predstaviti pripravljenost visokošolskih institucij in organizacij s področja visokega šolstva, da nudijo pomoč študentom ter akademskemu in strokovnemu univerzitetnemu osebju s statusom begunca. Združenje evropskih univerz želi z iniciativo institucije spodbuditi k medsebojnem sodelovanju in medsebojni pomoči na področju reševanja begunske krize.

Na interaktivnem zemljevidu na spletni strani "http://refugeeswelcomemap.eua.be/Editor/Visualizer/Index/34" so označene vse visokošolske institucije, ki so vključene v iniciativo.

Povezava do spletne strani iniciative: "http://eua.be/activities-services/eua-campaigns/european-universities-for-an-open-world"

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397, GSM: 040 266 058
E: andreja.leban@ung.si