Obisk japonskega veleposlanika na Univerzi v Novi Gorici

Datum objave: 18. 5. 2016
Novice

Danes smo na vljudnostnem obisku Univerze v Novi Gorici gostili veleposlanika Japonske v Sloveniji, Nj. Eksc. g. Keijita Fukudo, skupaj z gospodom Yoshiaki Makino, vodjo oddelka za gospodarsko-politične zadeve.

Obisk japonskega veleposlanika na Univerzi v Novi Gorici

V prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri so gosta sprejeli rektor prof. dr. Danilo Zavrtanik, prorektorja prof. dr. Gvido Bratina ter prof. dr. Mladen Franko in dekanja Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo doc. dr. Branka Mozetič Vodopivec.

Po uvodni predstavitvi smo veleposlaniku predstavili tri obstoječe sporazume, ki jih ima Univerza podpisane z japonskimi institucijami in sicer s Centrom za fiziko visokih energij (KEK), Univerzo Saitama in Univerzo Josai. V nadaljevanju je beseda tekla o možnostih okrepitve sodelovanj tako na področju pedagoške dejavnosti, izmenjave študentov, skupnih študijskih programih kot tudi na področju raziskovalne dejavnosti.

Ob koncu obiska je veleposlanik obiskal še Center za raziskave vina in Visoko šolo za vinogradništvo in vinarstvo, kjer smo mu predstavili univerzitetna vina, ki jih pridelujemo v okviru univerzitetno vinogradniško-vinarskega posestva.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi