Posebna omemba žirije za študentko Visoke šole za umetnost na 19. Festivalu slovenskega filma

19. september 2016

Na 19. Festivalu slovenskega filma v Portorožu so bili filmi sodelavcev in študentov Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici ponovno uspešni.

Komisija je študentski Vesni (edini nagradi v študentski selekciji) letos prvič dodala še Posebno omembo, ki jo je za svoj diplomski film Srdohrd prejela študentka Visoke šole za umetnost Ester Ivakič. Vesno za najboljši kratki film je dobila naša diplomantka Urška Djukić za kratki film Dober tek življenje, izpeljan iz njenega magistrskega filma Mulci. Vesno za najboljši koprodukcijski film je dobil naš dolgoletni sodelavec šole Rajko Grlić za film Ustava Republike Hrvaške (poleg te je omenjeni film dobil se Vesno za kostumografijo). Vesno za najboljši animirani film je prejel film Nočna ptica, pri katerem je kot producentka sodelovala sodelavka šole Tina Smrekar.

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici se je na 19. Festivalu slovenskega filma predstavila z devetimi filmi, štirje animirani filmi, trije igrani in dva dokumentarna.

Nagrajencem iskreno čestitamo!

Dodatne informacije

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si

Od leve proti desni: prof. Boštjan Potokar, dekan, Ester Ivakič, Urška Djukič, prof. Rene Rusjan, lanska nagrajenka festivala magistra Valerija Zabret ter mentor Boštjan Vrhovec. Foto: Festival slovenskega filma