Obisk Vlade Republike Slovenije v Goriški regiji

Datum objave: 7. 3. 2017
Novice

V ponedeljek, 6. marca 2017, je Goriško regijo obiskala Vlada Republike Slovenije.

Srečanje predsednika Vlade RS Mira Cerarja in rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika v dvorcu Lanthieri v Vipavi.
Srečanje predsednika Vlade RS Mira Cerarja in rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

Člani vlade so se najprej sestali na delovnem posvetu v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

Pred delovnim posvetom vlade je potekalo tudi krajše srečanje predsednika Vlade RS dr. Mira Cerarja in rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika.

V okviru regionalnega obiska Vlade RS smo v Univerzitetnem središču v Ajdovščini gostili državnega sekretarja Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Franca Matjaža Zupančiča in direktorja Urada za kohezijsko politiko mag. Bojana Suvorova. Ogledala sta si projekt CITIUS, ki je bil sofinanciran v okviru čezmejnega programa sodelovanja Italija-Slovenija 2007-2013.

Na sedežu Univerze v Novi Gorici v Rožni Dolini smo v popoldanskem času gostili dr. Majo Makovec Brenčič, ministrico za izobraževanje, znanost in šport in dr. Tomaža Boha, državnega sekretarja. Pogovori so tekli v smeri prihodnjega razvoja Univerze v Novi Gorici.

Obisk Vlade RS se je zaključil v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica, kjer je potekalo zaključno srečanje "Regionalni razvojni dialog za severno Primorsko". Udeležil se ga je tudi rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Obisk ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maje Makovec Brenčič na sedežu Univerze v Novi Gorici.
V Univerzitetnem središču v Ajdovščini sta nas obiskala Franc Matjaž Zupančič, državni sekretar Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in mag. Bojan Suvorov, direktor Urada za kohezijsko politiko.