Na obisku Univerze v Novi Gorici Šangajsko združenje žensk

Datum objave: 22. 5. 2017
Novice

Prorektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Gvido Bratina in prof. dr. Mladen Franko sta v petek, 19. maja 2017, v dvorcu Lanthieri sprejela predstavnice Šangajskega združenja žensk.

Na obisku Univerze v Novi Gorici Šangajsko združenje žensk

Šangajsko združenje žensk (ang. Shanghai Women's Federation) je bilo ustanovljeno avgusta leta 1950 in deluje na področju zagotavljanja napredka žensk pod vodstvom Kitajske komunističen partije. Združenje zagotavlja povezavo med vlado in ženskami ter zastopa in ščiti ženske pravice ter spodbuja enakost med moškimi in ženskami.

Prorektorja sta delegaciji predstavila Univerzo v Novi Gorici. V nadaljevanju je pogovor tekel o možnostih sodelovanja na področju izobraževalne dejavnosti. Med obiskom so bili prisotni tudi sodelavci in študenti Univerze iz Kitajske, ki so predstavili svoje izkušnje z delom in študijem pri nas.

Po uradni predstavitvi so si predstavnice Šangajskega združenja žensk ogledale Visoko šolo za vinogradništvo in vinarstvo ter Center za raziskave vina. Obisk se je zaključil z degustacijo univerzitetnih vin.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi