Znanstveni sodelavec s področja teoretične fizike in kemije materialov (ab initio oz. DFT strukturno modeliranje)

Datum objave: 18. 6. 2018
Zaposlitev zunanji

Univerza v Novi Gorici razpisuje prosto delovno mesto znanstvenega sodelavca s področja teoretične fizike in kemije materialov (ab initio oz. DFT strukturno modeliranje).
Rok za prijavo: 9. 7. 2018

Univerza v Novi Gorici želi zaposliti izkušenega raziskovalca iz področja ab initio ali DFT modeliranja strukturnih, elektronskih optičnih lastnosti naprednih amorfnih oksidnih materialov.

Področje dela: * teoretične raziskave na področju optičnih lastnosti defektov v amorfnih oksidnih materialih, * sodelovanje in teoretična podpora eksperimentalnem delu na področju fotokatalizatorjev in elektromagnetih materialov, * vključitev v pripravo projektnih prijav.

Od kandidatov pričakujemo: * da imajo naziv docenta ali pa izpolnjujejo pogoje za izvolitev v naziv docenta s področja fizike, kemije, materialov ali podobnega področja, * da izkazujejo izkušnje in raziskovalne rezultate iz teoretičnih raziskav amorfnih oksidnih materialov, * da imajo zmožnost za spodbujanje in opravljanje samostojnega dela v raziskovalni skupini, * da ima odlično znanstveno in strokovno bibliografijo, * zelo dobre ustne in pisne komunikacijske spretnosti v angleškem jeziku.

Predviden nastop dela 1. septembra 2018. Z izbranim kandidatom bomo sklenili pogodbo o zaposlitvi za določen čas enega leta z možnostjo podaljšanja.  

Izbrani kandidat bo skladno z izvolitvijo prevzel tudi pedagoške obveznosti na enem ali več študijskih programov Univerze v Novi Gorici.

Prijava mora vsebovati: * spremni dopis, * CV, vključno s kontaktnimi podatki, * seznam pomembnih publikacij, * dve priporočilni pismi.

Pisne prijave z dokazili o izpolnjevanju pogojev naj kandidati/kandidatke pošljejo v elektronski obliki v kadrovsko službo Univerze v Novi Gorici, na elektronski naslov tea.stibilj.nemec@ung.si.

Prijava naj bo oblikovno ena sama priponka v PDF formatu.

Priponke

Kontakt

Tea Stibilj Nemec
telefon: 05 620 58 22
e-pošta: tea.stibilj.nemec@ung.si