Nogometno društvo Primorje Ajdovščina in Univerza v Novi Gorici podpisali dogovor o sodelovanju

Datum objave: 8. 1. 2019
Novice

Danes sta rektor Univerze v Novi Gorici (UNG) prof. dr. Danilo Zavrtanik in predsednik Nogometnega društva Primorje (ND Primorje) Bojan Adžić podpisala dogovor o dolgoročnem poslovnem sodelovanju.

Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik (levo) in predsednik Nogometnega društva Primorje Bojan Adžić (desno).
Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik (levo) in predsednik Nogometnega društva Primorje Bojan Adžić (desno).

S podpisom dogovora sta Univerza v Novi Gorici in ND Primorje vzpostavila dolgoročno partnersko sodelovanje, katerega glavni cilj je zagotavljati optimalne pogoje za študij študentov športnikov na Goriškem, nadaljevanje izobraževanja, športne in poklicne kariere študentov športnikov v domačem okolju in privabljanje študentov športnikov iz drugih krajev Slovenije in tujine.

Univerza v Novi Gorici je mlada, dinamična in športnikom naklonjena univerza, ki je kot prva univerza v Sloveniji ponudila status športnika vsem registriranim športnikom, ki se aktivno udeležujejo tekmovanj in dosegajo opazne rezultate, pri čemer ni obvezujoča pridobitev določenega naziva s strani Olimpijskega komiteja Slovenije.

“Na Univerzi v Novi Gorici se zavedamo pomena zdravega in aktivnega preživljanja prostega časa, pa tudi pomena pridobitve kakovostne izobrazbe, ki bo športnikom prišla prav tako med športno kariero kot tudi po njej. Zato vloge za dodelitev statusa študenta športnika obravnavamo individualno, obseg prilagoditev načina študija pa prilagajamo vsakemu posameznemu športniku, po potrebi v dogovoru s trenerji. Želimo, da naša univerza ponuja športnikom prijazno izobraževanje,” je ob podpisu izpostavil rektor UNG prof. dr. Danilo Zavrtanik.

“V društvu sledimo svojim smernicam in ena glavnih vej je nedvomno izobraževanje ter uspešno šolanje otrok. Združitev športa in študija se nam zdi samoumevna in nujna pri nadaljnji rasti in razvoju vsakega športnika. ND Primorje izvaja svojo primarno dejavnost, obenem pa želi poskrbeti tudi za prihodnost naših nogometašev in nogometašic. Veseli smo povezovanja z Univerzo v Novi Gorici, ki je športu naklonjena in za nas predstavlja zelo veliko pridobitev. Vzpostaviti želimo dolgoročno sodelovanje z namenom zagotavljanja našim aktivnim članom in članicam kakovostno izobraževanje, nemoteno športno udejstvovanje in pomoč pri razvoju njihovih kariernih poti, kar bo dolgoročno prispevalo k promociji športa med mladimi v regiji in širše,” je dejal predsednik ND Primorje Bojan Adžić.

Nogometno društvo Primorje Ajdovščina igra eno glavnih vlog pri razvoju nogometa na severnoprimorskem območju. Društvo ima največje število članov in članic med vsemi športnimi društvi na Severnoprimorskem, trenutno okrog 250. “Številčnost članov društva nenehno narašča, kar nam daje zadovoljstvo, da smo na pravi poti ter obenem obvezo, da bomo delali še bolj zavzeto in odgovorno predvsem do otrok, ki so naša glavna skrb. Zanimivost našega društva so tudi dekleta, kjer tekmujemo v vseh mladinskih ligah od U9 do U17, in sicer v 1. SNL. Pri fantih imamo celotno piramido, torej starosti od 6 do 18 let. Mladinci in kadeti nastopajo v 2. SNL, s selekcijo U15 letos trkamo na vrata 1. SNL. Z mlajšimi selekcijami od U6 do U14 uspešno tekmujemo v medobčinski ligi Nova Gorica. Članska ekipa tekmuje v 3. SNL, so pa želje in cilji v bližnji prihodnosti usmerjeni višje” dodaja predsednik ND Primorje Ajdovščina Bojan Adžić.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik (levo) in predsednik Nogometnega društva Primorje Bojan Adžić (desno).