Objava nove spletne platforme izobraževanja, umetnosti in kulture

Datum objave: 21. 6. 2010
Novice

Pod sloganom Šolamo skupnost, ustvarjamo povezave Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici predstavlja novo spletno platformo izobraževanja, umetnosti in kulture. Javna platforma v skupnost združuje ustvarjalke in ustvarjalce različnih področij kreativnih industrij in umetnosti; fotografije, videofilma in animacije ter novih medijev. Od 21. junija 2010 dalje platformo najdete na internetnem naslovu http://vsu.ung.si/.

Z delno finančno podporo Sklada za regionalni razvoj Evropske Unije je nastala povezava notranjega (šolskega) in zunanjega (javnega) spletnega okolja. Interno e-platformo predstavlja tematsko in programsko prilagojen odprtokodni e-izobraževalni sistem, ki ga uporabljajo študentje in učitelji. V okviru eksternega javnega spletnega mesta šolski procesi ne ostajajo zaprti sami vase, temveč se obračajo navzven in združujejo s širšo skupnostjo. Javni del e-platforme uporabnikom med drugim ponuja tematsko prilagojene bloge, ustvarjanje osebnih in skupinskih portfeljev, tematsko moderiran forum o umetnosti in kreativnih industrijah, kurirano spletno multimedijsko galerijo, spletni televizijski kanal “Glej TV”, novičnik in RSS kanal.

V projektu nastaja zbirka internih in eksternih e-gradiv in vsebin, ki so na interni platformi v polnem, na eksterni v izbranem obsegu. Tako sta vzpostavljeni in vzdrževani ožja in širša skupnost uporabnikov eksterne platforme in e-gradiv na področju umetnostne pedagogike in produkcije. V projektu ePlatforma Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici razvijajo prenosljiv in prilagodljiv model izobraževalno-sodelovalne platforme, ki bo že jeseni na voljo sorodnim in tudi drugim šolam ter institucijam.

Vabljeni k branju in pisanju novega spleta izobraževanja, umetnosti in kulture, klik na vsu.ung.si.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si