Green Bike Tour Slovenija 2010

Datum objave: 31. 5. 2010
Dogodki

Univerza v Novi Gorici v sodelovanju s Centrom za okoljsko zdravje Univerze v Iowi (Iowa City, ZDA) in organizacijo Green Bike Tour ponovno prireja kolesarjenje, namenjeno promociji obnovljivih virov energije in okolju prijaznejših načinov transporta in tehnologij.

Tokratni Green Bike Tour Slovenija 2010 bo potekal od 5. do 11. junija 2010, trasa pa nas bo od Nove Gorice preko Ajdovščine in Postojne vodila do Ljubljane ter naprej do Bleda, Škofje Loke, Mosta na Soči in Avč nazaj do Nove Gorice. Na poti bomo obiskali več vladnih ustanov (Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Urad za podnebne spremembe) in nevladnih organizacij (Ecovitae, Okoljski center) ter podjetij (Savske elektrarne, Soške elektrarne) in institucij (Energetska agencija GOLEA, Center za energetsko učinkovitost na Institutu Jožef Stefan, Biotehniški center Naklo), ki se ukvarjajo z izkoriščanjen obnovljivih virov energije, med katerimi bo posebna pozornost namenjena sončni in veterni energiji.

S predstavniki navedenih ustanov in institucij se bomo pogovarjali o strategijah za povečanje izkoriščanja obnovljivih virov energije tako v Sloveniji kot v svetu ter o ozaveščanju širše javnosti. Ob postankih bomo organizirali okrogle mize in poljudna predavanja na temo obnovljivih virov energije ter javnost pozivali k nujnim spremembam našega odnosa do okolja in izkoriščanja energijskih virov.

Na kolesarjenju bomo goste iz ZDA spremljali sodelavci in študenti univerze v Novi Gorici, pridružili pa se nam bodo sodelavci organizacij in ustanov vključenih v potek Green Bike Tour Slovenija 2010, kot tudi številni okoljevarstveniki, somišljeniki, ljubitelji narave in kolesarstva.

Štart Green Bike Tour Slovenia 2010 bo v soboto 5. junija 2010 ob 10. uri s parkirišča Univerze v Novi Gorici na Vipavski 13 v Rožni Dolini, na pot pa nas bo pospremil župan Mestne občine Nova Gorica in poslanec Državnega zbora RS, Mirko Brulc.

Podrobnejši urnik in potek Green Bike Tour Slovenia 2010 lahko spremljate na: http://www.greenbiketour.blogspot.com/

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si