Letna razstava na Visoki šoli za umetnost in Šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart

26. maj 2011

V torek, 31. maja 2011, ob 20. uri vabljeni na zaključno razstavo študentske produkcije Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici in Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart, v ljubljanskih prostorih obeh šol v podhodu Bežigrajskega dvora.

Na razstavi si bo mogoče ogledati zaključna dela, foto in videodokumentacije že izvedenih projektov, poleg tega pa tudi intimne stvaritve iz šolskega produkcijskega okolja, rezultate seminarskih projektov, raziskovalne študije…

Če naštejemo le nekaj aktivnosti, ki sta jih sestrski šoli v letošnjem letu izvajali – v javnost so pospremili javno ePlatformo izobraževanja, umetnosti in kulture //vsu.ung.si, izvedli smo dve izdaji javnega natečaja VideoRajd za kratki nemi film skupaj z javnim multimedijem GEM, izbrane filme ste lahko gledali na zaslonih avtobusov LPP. S študentskimi filmi so sodelovali na v Portorožu. Ustanovili so nagrado Univerze v Novi Gorici za najboljši evropski študentski animirani film skupaj s festivalom Animateka, podeljuje jo študentska žirija Visoke šole za umetnost. Izvedli so številne delavnice z zanimivimi gostujočimi umetniki. Zasnovali in razvili so projekt vŠUM_011, multimedijski performans, rezultat štirih raziskovalnih delavnic in so ga prvič javno izvedli v CUK Kino Šiška, načrtujejo pa že dve gostovanji. Zasnovali in realizirali so parkovne instalacije v projektu Živeti s parkom, v Karlovcu na Hrvaškem. In nenazadnje, so seveda ponosni na študente in diplomante obeh šol, ki so se prebili med nominirance za nagrado ESSL (Urška Djukić, Miha Šubic, Polona Zupan (Pila Rusjan)) ter nagrado skupine OHO (Polona Zupan (Pila Rusjan)).

Dodatne informacije

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si

V projektu Živeti s parkom so študentke Ambienta Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart pod mentorstvom Metke Pretnar zasnovale in realizirale več parkovnih instalacij.
Iva Musović in ekipa vŠUM_011, Tri želje, 2011, still iz videa.