Alumni srečanje

Datum objave: 30. 10. 2012
Novice

V torek, 23. oktobra 2012, je v Ajdovščini potekalo Alumni srečanje vseh fakultet in visokih šol Univerze v Novi Gorici. Glavni namen srečanja je bil druženje alumnov Univerze v Novi Gorici ter ohranjanje stikov med diplomanti, mentorji, dekani fakultet in šol ter vodstvom univerze.

Društvo alumni klub je bilo ustanovljeno v letu 2004, v letu 2011 pa je aktivno začelo delovati pod okriljem Univerze v Novi Gorici. V novi obliki delovanja je bilo to prvo srečanje, na katerem se je zbralo več kot 100 bivših študentov.

Srečanje je potekalo v restavraciji Dama v Ajdovščini, kjer je uvodoma zbrane pozdravil prorektor za raziskave, prof. dr. Gvido Bratina. Sledil je govor predstavnika ustanovnih članov Alumni kluba, gospoda Draga Paplerja. Direktor Fundacije Edvard Rusjan, gospod Marko Vrtovec, pa je predstavil fundacijo, njeno delovanje ter namen. Večer smo nadaljevali v sproščenem vzdušju, ob glasbi dua Tatjana & Jani, vinu, ki je izjemen rezultat dela Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo, dobri hrani in še boljši družbi in pogovoru. Obujali smo spomine na čas, ki smo ga preživeli skupaj.

S tradicijo Alumni srečanj nameravamo nadaljevati tudi v prihodnosti. Organizirali bomo tudi drugačne dogodke, ki predstavljajo priložnost za srečevanje in druženje ter spletanje novih vezi in krepitev starih.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si

Predstavnik ustanovnih članov društva Alumni klub, gospod Drago Papler. Foto Pavšič
Predstavitev Fundacije Edvard Rusjan, gospod Marko Vrtovec. Foto Pavšič
Druženje alumnov Univerze v Novi Gorici. Foto Pavšič
Druženje alumnov Univerze v Novi Gorici. Foto Pavšič
Druženje alumnov Univerze v Novi Gorici. Foto Pavšič
Alumne je pozdravil prof. dr. Gvido Bratina, prorektor Univerze v Novi Gorici. Foto Pavšič