Politehnika Nova Gorica organizira Mlade rime

Datum objave: 3. 4. 2006
Dogodki

Šola za slovenske študije Stanislava Škrabca Politehnike Nova Gorica organizira na Mostovni, v sodelovanju z društvom KUD Kentaver, pesniški večer Mlade rime, ki bo 6. aprila 2006 ob 19. uri.

Mlade rime odpirajo prostor novim pesniškim glasovom iz celotne Slovenije. Od Kočevja do Šentilja, od Murske Sobote do Nove Gorice. Je enkratna priložnost mladim in novim pesnikom in pesnicam, da predstavijo svojo poezijo, doživijo stik s publiko, branje na pravem odru in morda celo vzbudijo dovolj pozornosti, da si lažje utrejo pot do objave ali knjige. Je tudi priložnost za srečanje s sovrstniki, sopesniki. Tu se dogaja in sooblikuje nova generacija pesnikov in pesnic. Od tistih, ki imajo že izdano knjigo, do pesnikov z nekaj revijalnimi objavami in popolnih novincev. Mlade rime merijo utrip mlade slovenske pesniške ustvarjalnosti.

Na večeru Mladih rim v Novi Gorici se bodo tako predstavili Ana Toroš in Robert Gašparin iz Barbane ter David Bandelli iz Gorice. Pridružili se jim bodo Metod Češek iz Zagorja, Dejan Koban iz Podnarta in Veronika Dintinjana iz Ljubljane. Gost večera bo nagrajenec Zlate ptice 2003 pesnik Jure Jakob.

Vabimo vas, da se prireditve na Mostovni udeležite.