Znanstveno srečanje “Literatura v medkulturnem položaju in ustvarjalno delo Jolke Milič”

Datum objave: 23. 5. 2006
Dogodki

Fakulteta za slovenske študije Stanislava škrabca Univerze v Novi Gorici v sodelovanju s Kosovelovo knjižnico Sežana organizira znanstveno srečanje “Literatura v medkulturnem položaju in ustvarjalno delo Jolke Milič”. Potekalo bo 26. maja 2006 v Kosovelovi knjižnici Sežana s pričetkom ob 9.uri.

Srečanje je zasnovano izrazito dialoško in združuje več literarnih ved. V srečanju aktivno sodelujejo tudi študentje Fakultete za slovenske študije Stanislava Škrabca.

Glavni cilj predvidenega znanstvenega srečanja je ozaveščanje o literaturi v medkulturnem položaju ob zahodni slovenski meji. V tem okviru se zdi zlasti reprezentativno ustvarjanje in poustvarjanje Jolke Milič. Slednja odpira vrsto vprašanj, ki bodo predmet srečanja.

Srečanje zlasti izpostavlja aktualno vprašanje recepcije slovenske literature v Italiji (avtorjev, kot so Gradnik, Kosovel, Kocbek …) in jo umešča v širši okvir teorije in prakse prevajanja v specifičnem okolju stičišča dveh kultur. Namenjeno je udeležencem (znanstvenikom, izobražencem, pa tudi dijakom in študentom).

Srečanja se bodo udeležili pomembni znanstveniki, esejisti in kulturni ustvarjalci z obeh strani meje. Potekalo bo 26. maja 2006 v Kosovelovi knjižnici Sežana s pričetkom ob 9.uri.

Za vse dodatne informacije vas prosimo, da nas pokličete na telefon 05 331 5 253 ali pišete na teja.trampuz@p-ng.si.