Delavnica Tisoč in ena slovenščina

Datum objave: 23. 11. 2006
Novice

Fakulteta za slovenske študije Stanislava Škrabca Univerze v Novi Gorici je v torek, 21. novembra 2006, priredila enodnevno delavnico z naslovom Tisoč in ena slovenščina, namenjeno dijakom zadnjih letnikov srednjih šol.

V sklopu projekta Promocija znanosti, ki ga delno financira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije, je Fakulteta za slovenske študije Stanislava Škrabca Univerze v Novi Gorici v torek, 21. novembra 2006, priredila enodnevno delavnico z naslovom Tisoč in ena slovenščina.

Pobuda je bila namenjena dijakom zadnjih letnikov srednjih šol, predvsem maturantom. Dijaki srednjih šol iz Nove Gorice in okolice - tudi iz zamejstva - so se pridružili študentom, sledili predavanjem, seminarjem in vajam (v ta namen je bil običajni urnik nekoliko prirejen), ogledali so si univerzo, knjižnico, študentsko pisarno in laboratorije.

V sklopu delavnice Tisoč in ena slovenščina so bile ponujene teme s področja jezikoslovnih študij, s področja literarnih študij in s področja kulturne zgodovine. Pri delu z dijaki so sodelovali predavatelji in asistenti Fakultete za slovenske študije Stanislava Škrabca Univerze v Novi Gorici.