Predstavitev pesniške zbirke Davida Bandellija

Datum objave: 27. 11. 2006
Dogodki

Fakulteta za slovenske študije Stanislava Škrabca Univerze v Novi Gorici organizira v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Nova Gorica predstavitev pesniške zbirke Davida Bandellija Razprti svetovi v torek, 28. novembra 2006 ob 18. uri, v prostorih Točke Zveze kulturnih društev Nova Gorica.

Pogovor z avtorjem bo vodila mag. Ana Toroš. Glasbeni pozdrav pa bo prispeval Moški pevski zbor Soča. Predstavitev pesniške zbirke bo potekala v okviru literarnih branj, ki jih organizira Zveza kulturnih društev Nova Gorica.

Pesnik David Bandelli, sodelavec Univerze v Novi Gorici, doma iz Gorice (Italija), ima kljub mladosti za seboj že bogato pesniško popotovanje. Že v študijskih letih je zorel v številnih objavah v literarnih revijah in branjih na pesniških večerih, ter dosegel enega prvih pomembnih mejnikov leta 2000, ob izidu pesniškega prvenca Klic iz nadzemlja.
V rojevanju druge zbirke Razprti svetovi, o kateri bo na pesniškem večeru tekla beseda, se je pesnik osredotočil na pozorno opazovanje vsakdanjosti in iskanje komunikacije, ki bi razbila otopelost medčloveških odnosov in s tem tudi presegla občutje odtujenosti in osamljenosti. Potovanje v Bandellijev pesniški svet je torej avantura iskanja smisla v »zrutiniziranem« svetu. Avtor ne more prezreti največje bolečine sodobne družbe, ki jo prikazuje s ščepcem ironije in samoironije, tipične za današnji čas, tako da se njegova pesniška beseda zlahka približa slehernemu sodobnemu bralcu. Prek nostalgičnih motivnih drobcev iz študentskega življenja, pa še posebej nagovarja generacijo, ki počasi stopa v 30. leta.